Is seks nu een workout of niet?

Het antwoord is: ja en nee. Het is afhankelijk van jouw definitie van een workout. Wanneer je een workout en seks op fysiologische basis vergelijkt, dan is seks inderdaad een workout omdat seks dezelfde verandering te weeg brengt als een workout. En nee, omdat seks enkel op de korte termijn verandering te weeg brengt. Dat heeft te maken met de “seksduur” en het feit dat het merendeel van ons te weinig seks heeft.

Onderzoek wijst uit dat het bedrijven van de liefde ons mannen op fysiek gebied/uithoudingsvermogen meer oplevert, dan vrouwen. Dit zou te maken hebben met het feit dat wij over het algemeen actiever zijn in bed en bepaalde standjes meer van het mannelijk lichaam vragen. Op het gebied van spierkracht is het echter niet duidelijk wat seks je nou daadwerkelijk oplevert. Deze vorm van liefde tonen kan daarom gezien worden als hardlopen.

Hoe zit dat dan met masturberen? Dit verhoogt net als bij seks je hartslag en de bloeddruk, echter is dit van zeer korte duur en lang niet zo hoog als dat het bij seks was gemeten. Masturberen kan daarom enkel vergeleken worden met een hele lichte oefening, bijvoorbeeld wandelen.

Antwoord op de vraag: Geldt seks ook als workout? Min of meer, als je het maar lang en vaak genoeg doet. Hoe gewoontjes is jouw seks? Probeer eens wat ander.