Hoe wordt jullie leven onder de lakens weer spannend na het krijgen van kinderen?

Jouw partner is lief, aantrekkelijk en ook nog eens een goede moeder. Op haar beurt houdt ze vast ook veel van jou. Maar na kinderen krijgen is er best een lange periode dat het leven onder de lakens er bij inschiet. Jullie hebben het druk met die kleine en kijken niet meer veel naar elkaar om. Dit moet je doen om het vuur weer terug te brengen.

1. Meer focussen op erotiek

Het is niet alleen een vluggertje, want het draait immers om liefde en houden van. Voorspel is erg belangrijk. Komt het er niet van in bed, bedenk dan andere manieren om elkaar toch te beminnen. Strelen, complimenten geven, knuffelen en flirten met elkaar kunnen er voor zorgen dat jullie vanzelf weer opgewonden raken en in de ‘mood’ komen.

2. Plan wanneer jullie het gaan doen

Ja, romantisch is iets anders. Het was voor het ouderschap de normaalste zaak  van de wereld, maar nu hebben jullie er vaak geen tijd of zin meer in. Als jullie eenmaal bezig zijn, is het echter nog steeds fijn en lekker. Hebben jullie het echt te druk, plan dan van tevoren in wanneer jullie even de tijd voor elkaar nemen. Dat kan één keer per week zijn, maar ook vaker of juist minder vaak. Zolang jullie maar allebei iets hebben om naar toe te leven en tijd voor vrij te maken.

seksleven na ouderschap kinderen krijgen

3. Organiseer date nights

Een oppas inhuren voor die kleine en lekker naar een restaurant of de film kan er voor zorgen dat jullie eindelijk weer eens tijd voor elkaar hebben. Na het krijgen van kinderen gaat de aandacht niet uit naar jullie nachtelijke escapades, maar naar die kleintjes. Door elkaar weer diep in de ogen te kijken, zullen jullie beseffen dat jullie relatie toch maar mooi de oorzaak is voor jullie kind(eren). Hebben jullie liever een date in huis, dek dan de tafel mooi en kook uitgebreid. Wijntje erbij, en jullie date night binnen is klaar.

Kinderen krijgen is mooi, maar er komt veel bij kijken. Minder seks na het krijgen van kinderen is daar één punt van. Check ons overzicht van 10 signalen dat jij klaar bent om vader te worden.