Waarom dromen we hierover?

Soms betrap je jezelf op een erotische droom. Niet erg, toch? Absoluut niet nee. We hebben vaak spannende dromen wanneer we al een tijdje niks in bed hebben gedaan, of wanneer je iemand écht onweerstaanbaar knap vindt in je dagelijks leven en daarom droomt van een intiem avondje met diegene.

Zo kan je bijvoorbeeld over je nieuwe vlam dromen, of juist over je ex-partner. Toch zit er per persoon veel verschil in waar de erotische droom over gaat. En het verschil tussen mannen en vrouwen is nog groter. Dit zijn waar mannen én vrouwen volgens onderzoek over dromen wanneer ze een pittige droom hebben.

Seksdromen bij mannen

Bij mannen staat hun ex-partner écht stipt op nummer één. Volgens onderzoek droomt ruim 92% van de mannen af en toe nog wel over een nachtje tussen de lakens met hun ex-partner. Nummer twee ligt bij mannen wellicht iets gevoeliger, namelijk over het feit dat je voor de daad geen erectie krijgt. Best opvallend: 72% van de mannen droomt daar soms over, terwijl het bij vrouwen niet eens in de top 10 van staat. Ook is met meerdere mensen, een bekend persoon, in het openbaar en de partner die vreemdgaat populair in de dromen van mannen.

seksdromen bij mannen en vrouwen

Dit zijn de erotische dromen bij vrouwen

Bij vrouwen staat een vrijpartij met een vriend of vriendin op nummer één. Daaropvolgend staat een collega op nummer twee. Bijzonder, want beide onderwerpen staan juist bij de mannen onderaan in de lijst. Zo zie je dat vrouwen hele andere fantasieën kunnen hebben over een wilde nacht dan mannen. Ook is een onenightstand een populaire bij vrouwen, dromen over hun eigen partner, hun partner die vreemdgaat én een ex waarmee ze een wilde nacht hebben zijn ook onderwerpen die regelmatig terugkomen in de vrouwendromen.

Het verschilt tussen mannen en vrouwen dus heel veel waar ze over dromen. Maar over een ding kunnen we het eens zijn: het is dus niet gek om af en toe te dromen dat je wilde nacht hebt met je ex-vriendin, of dat je je vriendin betrapt op het vreemdgaan.