Wij mannen vinden het niet altijd even plezierig om over seks te praten. Toch is het goed om te verdiepen in onszelf, onze gevoelens en behoeftes; én die van je partner. Er is namelijk nog veel meer te ontdekken op het gebied van seks. Seks expert Yves Bonroy van Ultimate Lovers geeft een gratis webinar vanavond om 20:00 uur, waar hij je alles uitlegt. Om alvast te beginnen, krijgen jullie al 4 tips:

Tip 1: Probeer seks zonder climax

De nadruk ligt vaak alleen maar op het klaarkomen. Yves stelt voor om deze nadruk weg te laten of uit te stellen. Loop eens een keer weg, voordat de klus is geklaard. In het begin heeft je lichaam waarschijnlijk nog veel tijd nodig om te wennen aan deze nieuwe manier van seks, al wordt je seksleven er na verloop van tijd losser en speelser door. Ook zal jij je bruisender voelen en minder uitgeput, aangezien jij je energie hebt vastgehouden. Yves merkt op dat er vele soorten orgasmes bestaan (denk aan een full body orgasme), die kunnen worden ontdekt door je niet te focussen op het welbekende piekorgasme met een korte climax.

Tip 2: Vraag jezelf af welke rol erotiek in je leven speelt

Als jij en je partner in een langdurige relatie zitten, kan het zijn dat jullie alleen nog maar praktische zaken met elkaar bespreken. Dit is niet één van de tekenen dat je in een slechte relatie zit, maar dat is heel normaal. Toch is het jammer dat erotiek vaak lijdt onder die praktische gesprekken. Yves’ tip is om een e-mailaccount aan te maken met maar één doel: het sturen van seksuele berichten naar elkaar. Door fantasieën en gedachten met elkaar te delen dagen jullie elkaar uit en verleiden jullie elkaar. Deze mailtjes zijn er alleen om met elkaar te spelen en zijn dus niet de plek voor praktische zaken. Doordat het digitaal gebeurt hebben jullie alle tijd en ruimte om de woorden naar elkaar te sturen die je wil zeggen.

Tantra seks tips

Tip 3: Doe alles wat je doet tijdens de seks 50% langzamer

Yves legt uit dat bij veel stellen de seks vlug gebeurt. Zo snel dat er zelfs weinig tijd is om te voelen en ervaren wat er allemaal nog meer gebeurt in het lichaam. Zijn advies is dan ook om gewoon te beginnen met elkaar aanraken en echt voelen wat er plaatsvindt. Als je een heerlijk voorgerecht en hoofdgerecht samen met je dessert en een glas wijn in een blender doet en het resultaat opdrinkt, wat heb je dan eigenlijk allemaal geproefd? Zo is het ook met seks. Met name het voorspel is dus erg belangrijk.

Tip 4: Neem je kennis over meditatie mee naar de slaapkamer

Veel mensen doen de laatste tijd aan meditatie en mindfulness. Mocht jij dat nog niet doen, verdiep je er dan in. Het kan je namelijk veel leren. Neem je kennis en ervaring vervolgens mee naar bed. Yves ziet meditatie als de stille vorm van seks; en seks als de actieve vorm van meditatie. Bij allebei concentreer jij je op je ademhaling en focus je je op je zintuigen. Verwelkom ook alle gevoelens en sensaties die in je opkomen. Zo wordt je bewustzijn groter en je seksuele ervaring intenser. Wil jij weten hoe tantrische seks jouw liefdesleven kan upgraden? Meld je dan aan voor de gratis webinar van Sex Expert Yves deze donderdagavond 6 februari om 20:00. Dit gaat je zeker helpen. Heb je andere plannen? Geen probleem: dan krijg je een replay video die je kan kijken wanneer je wilt.