Omdat er het nodige verandert wanneer de kleine op de wereld arriveert, is het van belang om de eerste levensbehoefte te beschrijven. Want seks na de bevalling, hoe gaat dat in zijn werk? Je kan je natuurlijk inbeelden dat de vagina van je vrouw zal veranderen wanneer die kleine eruit komt. Maar dit is niet het enige, wij beschrijven alle ins en outs van seks na de bevalling.

Seks na de bevalling

Wanneer mag seks na de bevalling?

Je vrouw is net bevallen, hoe lang gaat het dan duren voordat jij jouw ‘bevalling’ mag doen? Voor vrouwlief is het van belang dat er een periode van rust komt op dit gebied. De eerste drie weken nadat je vrouw bevallen is, kunnen er nog infecties ontstaan. Het is dan ook van belang dat je deze drie weken goed voor je vrouw zorgt.

Een gynaecoloog of verloskundige geeft het advies om zeker zes weken te wachten na de bevalling. Puur zodat jouw vrouw weer kan genezen. Belangrijk is dan ook om zeker niet te overhaasten en deze eerste zes weken je plek te kennen. Ook van belang: wanneer je vrouw een keizersnee heeft gehad, dan moet je alsnog zes weken wachten. Herstellen kost tijd, geef haar die tijd dan ook.

Wat gebeurt er met de vagina?

De vagina wordt wat uitgerekt nadat de kleine eruit is gekomen. Helaas moet je hiermee zien te dealen, het zal wat anders aanvoelen, maar dat went na een tijdje wel. Daarnaast wordt de vagina ook minder snel vochtig, zeker als ze nog borstvoeding geeft. Tijdens de borstvoeding maakt de vrouw het hormoon prolactine aan, wat ervoor zorgt dat haar oestrogeenlevel omlaaggaat. Dit zorgt er dan weer voor dat ze minder snel opgewonden raakt en minder snel nat is.

Tijd dus om je voorspel game op te krikken met deze tips. Omdat de vrouw minder opgewonden en minder snel nat is, kan het gebruik van glijmiddel jullie helpen tijdens de seks.

seks na bevalling

Naast de seks zijn er nog meer dingen van belang, uiteraard. Neem bijvoorbeeld de babynaam, wat gaat het worden en hoeveel ga je daarover bekvechten? En nog maar te zwijgen over al die slapeloze nachten. Gelukkig zijn er tips hoe jij het slaapritme van je baby kan aanpassen.