The Watcher is gebaseerd op een waargebeurd verhaal

De familie Brannock verhuist in de serie naar hun droomhuis, maar al snel begint de nachtmerrie. Zo krijgen ze vreemde brieven van iemand die zegt dat hij The Watcher is en het huis in de gaten houdt.

Dit alles is dus gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de familie Broaddus. Aangezien ze in het eerste seizoen het verhaal hebben afgerond en ze nooit echt The Watcher hebben gevonden, vragen de kijkers zich af waar seizoen 2 over zal gaan.

Groen licht van Netflix voor Ryan Murphy

Ryan Murphy kreeg niet alleen groen licht voor het tweede seizoen van The Watcher maar ook voor twee nieuwe seizoenen voor de Monster-serie. Het eerste deel hiervan ging over Jeffrey Dahmer en Netflix liet weten dat de volgende seizoenen over andere ‘monsterlijke figuren’ zal gaan.

The Watcher krijgt onverwachts een seizoen 2 op Netflix

Of dit bij The Watcher ook gaat gebeuren is nog niet bekend gemaakt. De fans speculeren op sociale media over alle mogelijk heden. Er werd daarom al gevraagd: “Het tweede seizoen van The Watcher, de familie ervoor of een geheel nieuwe?

Seizoen 2 is een grote verrassing voor The Watchers

Omdat de serie was afgerond en er veel kritiek was over het slechte einde van The Watcher zijn de kijkers verrast over de verlenging van de serie. Niet iedereen is hier ook heel blij mee. Zo zegt iemand op Twitter: “Hoe kan The Watcher een nieuw seizoen hebben als het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal?” Een ander zij: “Waarom komt er nog een deel van The Watcher, tenzij ze een seizoen vol aan nieuwe informatie over de zaak tegenkomen.

Een derde reageerde met: “Ik snap de nieuwe seizoenen van Monster, met de twee zijverhalen die in de show zelf zaten. Maar seizoen 2 van The Watcher, een show die is gebaseerd op ware gebeurtenissen, is op dit moment zoiets als True Crime Fiction.

Volgens Netflix-kijkers heeft de nieuwe serie The Watcher 'het slechtste einde ooit'

Stel je voor dat je deze man bent die de familie gewoon voor de lol in de maling nam, maar uiteindelijk een eigen Netflix show kreeg. Ik vraag me af of hij de schrijvers misschien nieuw bronmateriaal voor seizoen twee wil geven,” grapte de laatste. Gelukkig zijn er ook mensen die wel graag een nieuw seizoen wilden. “Ik heb afsluiting nodig !!!!“, zei iemand bijvoorbeeld. Er is dus kans dat er als nog veel mensen gaan kijken naar het nieuwe seizoen.