Een van de best bekeken series op Netflix ooit

Ondanks dat sommige mensen de serie te ver vinden gaan, scoorde hij, slechts 12 dagen na release, bijna 300 miljoen uur aan views waardoor het de op twee na best bekeken serie op Netflix ooit werd. Daarom is het ook geen verrassing dat het platform de serie verlengt. De twee volgende seizoenen van de Monster-serie zullen echter niet over de Milwaukee cannibal, Jeffrey Dahmer, gaan. In plaats daarvan gaan ze zich richten op ‘andere monsterlijke figuren die de samenleving hebben beïnvloed’.

Welke seriemoordenaar wordt de volgende?

Hoewel Netflix nog niet heeft bevestigd welke ‘monsterlijke figuren’ een rol gaan spelen in de volgende seizoenen, hebben sommige fans van misdaaddrama’s gespeculeerd dat het misschien wel Ted Bundy of John Wayne Gacy worden. Zo zegt iemand op Twitter: “Het gaat John Wayne zijn. Ze lieten hem veel zien in de laatste aflevering van de Dahmer-serie, dat kan niet voor niets zijn geweest.” Of dit echt zo is, weten we pas wanneer Netflix meer deelt over het vervolg.

Welke seriemoordenaar wordt de volgende?

Niet iedereen is even enthousiast

Monster: The Jeffrey Dahmer Story-kijkers delen massaal hun mening. Ondanks het succes van de show, heeft het nieuws over de twee nieuwe seizoenen veel gemengde reacties gekregen. Vooral op Twitter zijn er veel mensen die niet helemaal tevreden zijn. Zo zei iemand: “Hoe kunnen ze nog steeds niet begrijpen dat, alleen omdat je iets kunt doen, het NIET betekent dat je het zou moeten doen.” Een andere gebruiker schreef: “BRO WAT??? WAAROM LAAT JE HET NIET GEWOON BIJ SEIZOEN 1?” Tot slot zei iemand: “Ze zouden geen massamoorden moeten verheerlijken. Geen toeval dat geen van de families van de slachtoffers hier iets mee te maken wilde hebben.”

Niet alleen de Jeffrey Dahmer-serie wordt verlengd

Netflix had extra goed nieuws voor Ryan Murphy, de maker van de Monster-serie, want ook The Watcher wordt, ondanks ‘het slechtste einde ooit‘, verlengd met een extra seizoen. Het hoofd van de wereldwijde televisie bij Netflix, Bela Bajaria, zei in een verklaring: “Het publiek kan hun ogen niet van Monster en The Watcher afhouden. Het creatieve team van Ryan Murphy, Ian Brennan en Eric Newman zijn meesterlijke verhalenvertellers die het publiek over de hele wereld weten te boeien. De kracht van deze twee series is te danken aan Ryan’s originele stijl die culturele sensaties creëerde en we zijn verheugd om door te gaan met het vertellen van verhalen in de Monster- en Watcher- universums.

Wanneer we de nieuwe seizoenen van Monster en The Watcher kunnen verwachten is nog niet bekend.