Het waargebeurde verhaal van The Watcher

De serie met ‘het slechtste einde ooit’ gaat over de familie Broaddus die naar hun droomhuis verhuist. Kort nadat ze zijn ingetrokken krijgen ze vreemde brieven van iemand die zichzelf ‘The Watcher’ noemt. Volgens de brieven zou het zijn taak zijn om over het huis te waken. De echte familie deelde een paar jaar geleden hun ervaringen waarop de serie is gebaseerd.

 

De serie met het slechtste einde ooit?

*Spoiler alert*

De privédetective die is ingehuurd door de familie, Theodora Birch, bekent in de laatste aflevering The Watcher te zijn. De rechercheur overtuigde de familie dat zij een voormalige bewoner van het huis was die hen probeerde bang te maken zodat zij weer kon intrekken. Later blijkt het dat Theodora terminaal ziek is en heeft gelogen over de zaak omdat ze de familie een beter gevoel wilde geven voordat ze dood zou gaan. Wie uiteindelijk The Watcher is, blijft een mysterie, wat het einde van de serie dezelfde conclusie geeft als het echte leven.

The Watcher heeft het slechste einde ooit

Reacties van de teleurgestelde kijkers

Op Twitter gingen de kijkers gelijk los op het ‘open’ einde. Zo zei iemand: “Het einde van The Watcher is misschien wel het slechtste einde van elk stukje cinema dat ik ooit heb moeten zien. Alle richtingen die ze op hadden kunnen gaan en DAT is hoe ze het be√ęindigen? Ronduit verschrikkelijk.”

Een ander voegde eraan toe: “Kijk NIET naar The Watcher op Netflix, er komt geen einde aan, niemand komt erachter wie de kijker is graag gedaan.”

Als laatste zei een derde persoon: “Ik heb net The Watcher uit. Ik weet dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, maar dat einde maakt de hele serie een absolute tijdverspilling.” Ondanks de kritiek op het einde is het een van de best bekeken series op Netflix.