Sommige stellen kiezen ervoor om apart te slapen, vooral als ze op leeftijd zijn. Want laten we eerlijk zijn, er is niets fijner dan op een tweepersoonsbed helemaal uitgestrekt te liggen. Andere stellen vinden het samen slapen heerlijk. Er kan echter ook een mooie middenweg zijn, en daar is de Scandinavische slaapmethode het perfecte voorbeeld van.

Wat is de ‘Scandinavische slaapmethode’?

De ‘Scandinavische slaapmethode’ zou je kunnen behoeden voor een sleep divorce. Experts raden veel koppels de ‘Scandinavische slaapmethode’ aan. Helaas helpt het niet tegen het gesnurk van je partner, dus als iemand een ‘methode’ bedenkt om dat te elimineren, laat het ons dan weten.

De ‘Scandinavische slaapmethode’ is gewoon een heel duur woord voor iets heel makkelijks. Je hebt simpelweg je eigen dekbed. Dit zorgt ervoor dat je het niet té warm krijgt door de ander en dat je minder snel wakker wordt wanneer de ander beweegt in bed. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat jouw vriendin hoogstwaarschijnlijk vaak de dekens van je steelt. Of hebben we hier ongelijk in?

Reacties van stellen

Sommige mensen in de reacties zeiden dat ze deze methode al jaren gebruiken en noemden het een succes! Eén persoon zei: “Mijn partner en ik hebben elk ons eigen dekbed, met verschillende warmtewaarden omdat we heel verschillend reageren op warmte. Het werkt geweldig!” Een ander zei: “We doen dit al jaren. We waren het zat dat hij altijd het dekbed inpikte, en nu is het ook makkelijker om de hoes te verschonen!” Een derde stelde echter een zeer goede vraag: “Maar hoe maak ik het bed dan mooi op?”

Heb jij last van een partner die in de nacht geluiden maakt alsof ze het luchtalarm van de eerste maandag van de maand is? Dan snappen we dat jij geen goede nachtrust hebt. Lees ook: wat kan ik doen aan een snurkende partner?