Wat is de sleep divorce-methode?

Je kan het misschien wel al een beetje aan de naam horen, een sleep divorce. Kort gezegd gaat deze methode er dus over dat jij en je partner op twee verschillende plekken, soms zelfs in andere ruimtes de nacht spendeert. Het kan misschien een beetje vreemd aanvoelen, maar zoals je vast wel weet is een goede nachtrust krijgen essentieel.

Je kan samen met je partner wel zoeken naar andere oplossingen, maar ook die zijn een keer op. Sommige mensen zeggen er ook niets van en blijven zich gewoon aan elkaar irriteren, maar jullie weten beide dat jullie daar niets mee opschieten.

Slaap je slecht met je partner? Probeer de sleep divorce-methode

Waarom zou je de methode toepassen?

Zoals je al gelezen hebt kan je de methode dus toepassen als één van jullie gewoon geen goede nachtrust kan pakken. Dit kan een heleboel verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat een van jullie een deken dief is waardoor de ander altijd koud ligt, kan een van jullie een enorme snurker zijn of  misschien hebben jullie gewoon een compleet ander slaapritme die jullie beide voor elkaar ‘verpesten’. Ook kan het zijn dat jullie beiden gewoon hele ander voorkeuren hebben tijdens het slapen . Misschien vindt iemand van jullie het wel niet fijn om helemaal in het donker te slapen, wil de een graag geluid van bijvoorbeeld een airco aanhebben terwijl de ander in volledige stilte wil slapen.

Hoe start je de sleep divorce-methode met je partner?

Het kan best wel lastig zijn om zo’n sleep divorce bespreekbaar te maken. Je zegt namelijk wel dat je gewoon niet meer met je partner wil slapen. Daarom is het gesprek beginnen echt het allerbelangrijkste. Blijf communiceren en maak er afspraken over. Een afspraak die je kan maken is bijvoorbeeld de bepaalde dagen dat je apart wil slapen (misschien wel elke dag). Een andere belangrijke afspraak die je moet maken gaat over jullie intimiteit. Willen jullie namelijk de aankomende tijd apart slapen? Dan is het misschien wel slim om een dag in te plannen voor intimiteit. Jullie relatie ”probleem” over het slapen is dan namelijk opgelost, maar je wil dan niet een nieuw “probleem” laten ontstaan doordat er geen intimiteit meer tussen jullie is.