5. Ryan Gravenberch (salaris: € 9 miljoen per jaar)

Allereerst hoeven we geen medelijden te hebben, aangezien de nummer vijf in deze lijst al per dag 35K overgemaakt krijgt. Dat betekent gelijk dat Gravenberch kan rekenen op een van de hoogste salarissen van het Nederlands elftal. Dit allemaal dankzij zijn transfer afgelopen zomer naar het Engelse Liverpool. Dat zij goed betalen, weten wij inmiddels ook. Verderop in deze lijst staat namelijk een teamgenoot van Gravenberch.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ryan Jiro Gravenberch (@ryanjiro_)

4. Nathan Aké (salaris: € 9,6 miljoen per jaar)

Niet geheel toevallig speelt ook Aké in het land met het grote geld voor voetballers. Aké stapte al vroeg over naar Engeland. Nadat de vriend van Kaylee Ramman, na wat tussenstapjes, indruk maakte bij Bournemouth verdiende hij een transfer naar Manchester City. City betaalde ruim 45 miljoen euro voor de Nederlander en aan zijn salaris te zien was er nog genoeg geld over bij The Citizens.

3. Virgil van Dijk (salaris: € 13,2 miljoen per jaar)

Over naar de teamgenoot van Gravenberch waar we het zojuist over hadden. ‘Onze’ captain en sinds dit seizoen ook vast bij Liverpool. Daar staat natuurlijk wel wat tegenover. Alleen wereldspeler Mohamed Salah strijkt meer op per seizoen dan de wereld verdediger. Die voor zowel voor zijn club als voor zijn land al ruime tijd van onschatbare waarde is in de defensie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Virgil van Dijk (@virgilvandijk)

2. Matthijs de Ligt (salaris: € 16 miljoen per jaar)

Matthijs de Ligt maakte vorige zomer zijn transfer naar Bayern München. BILD kwam niet veel later met data over het salarishuis van de Duitse topclub. Daaruit bleek dat de verdediger heel goed voor elkaar heeft. In Beieren krijgt de international per jaar maar liefst 16 miljoen euro bijgeschreven. Daarmee is hij verreweg de bestbetaalde Nederlandse voetballer in de Duitse competitie.

1. Frenkie de Jong (salaris: € 37,5 miljoen per jaar)

Het zal jullie niet verbazen, maar de absolute nummer één op het gebied van salarissen bij Nederlands elftal is Frenkie. En het is niet zo gek dat het de motor op ‘ons’ middenveld én die van Barça die bestbetaalde speler is. Met afstand ook nog eens. Na wat geroezemoes vorig seizoen, moest hij wel weg, of toch niet? Is hij een onbetwiste basisspeler die het spel dicteert. Omdat zijn impact zo groot is, heeft hij een flinke salarisverhoging gekregen. Hij nu het waanzinnige bedrag van 37,5 miljoen per jaar bijgeschreven. Daar zullen hij en Mikky Kiemeney het vast wel mee uit kunnen houden, de rest van hun leven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frenkie de Jong (@frenkiedejong)