De carrière van Pep Guardiola

Pep Guardiola, een naam die bij de meeste voetbalfans meteen een belletje doet rinkelen. Al jaren laat hij, samen met zijn elftal, voetbalfans wereldwijd genieten van zijn goede voetbal. Toen hij bij Barcelona kwam liet hij ons al zien wat voor winnaar hij was, door vrijwel elke prijs in de wacht te slepen.

Na deze periode streek hij neer in München om daar ‘Der Rekordmeister’ te trainen. Hij begon hier wat wisselvalliger, maar al snel wist hij ook met Bayer München een aantal mooie prijzen te pakken. Na een paar seizoenen wilde hij weer op zoek naar een nieuwe uitdaging en die vond hij bij Manchester City.

Coach van Manchester City

Het gaat Pep Guardiola ook bij de Britse club voor de wind. Hij werd dit seizoen kampioen in de Premier League en stond in de finale van de Champions League tegenover Thomas Tuchel van Chelsea. Helaas voor hem, is het niet gelukt om deze competitie te winnen, maar desondanks hoeft hij niet te klagen over het succes dat hij door de jaren heen heeft opgebouwd bij de club. Dit succes gaat uiteraard gepaard met enkele leuke bonussen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pep Guardiola (@mrpepguardiola)

Het salaris van Pep Guardiola

Manchester City hoort in het lijstje van rijkste clubs ter wereld. Het is ondertussen wel bekend dat zij met gemak jaarlijks meerdere miljoenen euro’s neerleggen. Pep Guardiola verdient er dan ook wel lekker. De trainer verdient rond de 25 miljoen euro per jaar. Wat Guardiola precies verdient heeft ook te maken met de prijzen die de club wint, want daar hangen nog riante bonussen aan vast. Het is een gigantisch bedrag, maar de sjeiks uit het verre oosten hebben het er voor over.

Het vermogen van Guardiola

Met zo’n astronomisch hoog salaris verwacht je natuurlijk een gigantisch vermogen. De Spaanse trainer heeft in al zijn jaren dan ook inmiddels 32,7 miljoen euro opgebouwd. Dit gaat zeker nog oplopen, want Pep Guardiola gaat nog lang niet stoppen.

Een tijdje geleden was voetballer Dele Alli gespot met Pep Guardiola’s dochter Maria, dus daar hoeft Pep de komende jaren de portemonnee ook niet meer voor open te trekken. Scheelt ook weer.