De perfecte BBQ organiseren

Het weer begint steeds beter te worden, dus het is hoog tijd om maar eens te kijken hoe wij een goede BBQ kunnen organiseren. Met deze tips maak jij in ieder geval de juiste setting.

Tuinmeubels

Is je balkon of terras groot genoeg voor wat tuinmeubelen. Dan is het natuurlijk leuk om eens te kijken bij Van der Garde tuinmeubels. Je vrienden en familie kunnen dan lekker van een drankje genieten terwijl jij het heerlijke vlees aan het grillen bent. Je hoeft geen hele set kwijt te kunnen, maar een aantal stoelen en een tafeltje zijn al leuk om gezellig te kunnen zitten. Wil je een iets chillere setting creëren, dan kan je met een Van der Garde Loungeset ook een fijne plek maken, mits je het kwijt kan natuurlijk. Zorg er wel voor dat je het balkon of terras niet te vol zet en dat het juist die gezellige sfeer verliest die je wil creëren.

Gebruik een BBQ met kolen

Grillen met een kolenbarbecue is de ultieme vorm van barbecueën. Met een gasbarbecue zal je er nooit voor zorgen dat je die authentieke rooksmaak creëert, hoe fijn en simpel het voor je ook voelt. Behalve de rooksmaak die dat extraatje aan je gerechten geeft, voegt een dergelijke barbecue ook een portie sfeer toe aan je achtertuin of terras. De warmte en de uitstraling van het vuur zorgen ervoor dat de gezelligheid tot aan de laatste minuut van de barbecue voortduurt. Daar komt natuurlijk bij kijken dat jij als echte barbecue-chef de lekkerste stukken vlees, vis of vega-snacks kan voorbereiden op een grill. Maak zelf wat spiesjes met groenten en leg ze ernaast. Even goed grillen en genieten maar!

kolen bbq

De juiste BBQ-tools

Wil je een geslaagde zomerse barbecue organiseren? Daarvoor ga je goed voorbereid te werk. Het is belangrijk om gebruik te maken van goede tools.  Dit zijn alle tools die jij nodig zult hebben (naast het eten, natuurlijk) om de meest succesvolle barbecue ooit te hosten. Van vershoudbakjes tot marinadespuiten en schoonmaak tools. Dit heb je allemaal nodig

  • Microvezeldoek
  • Serveerschaal
  • Vershoudbakjes
  • Gereedschap set (spatel, vork en vooral een vleestang)
  • Grillschort
  • Hamburgerperser
  • Schoonmaakborstel
  • Marinadespuit

BBq organiseren

Zorg voor gekoelde drankjes

Niets is natuurlijk erger dan lauw bier en warme drankjes op een hete zomeravond. Wanneer het mooi weer is, wil je natuurlijk kunnen genieten van goed gekoelde drankjes. Als jij nu alvast begint met de voorbereiding, weet je wat je straks kan doen tijdens je barbecue. Koop een goed geïsoleerde ijsemmer, met een redelijk volume. Hierin kun je je drankjes goed koel houden. Haal wat zakken ijs een gooi het erin. Met een goede koeling zal dit ijs niet al te snel smelten. Zo zorg je voor die heerlijke koude drankjes tijdens de barbecue, heerlijk!

De juiste audio-installatie

Bij mooi weer en een lekkere barbecue hoort natuurlijk ook wat goede muziek. De combinatie van lekker eten en fijne muziek klinkt ons altijd goed in de oren. Investeer dus in een goede audio-installatie zodat jij en je vrienden kunnen genieten van heerlijke zomernummers tijdens een gezellige barbecue. Een barbecue gaat hierbij om lekker eten, drinken en gezellig samen zijn. Dus de muziek is de kers op de taart.

Met deze tips zal jij ervoor zorgen dat je avond nooit meer stuk kan gaan.