De carrière van Estavana Polman

Estavana Polman is een van de mooiste Nederlandse sportvrouwen en begon haar carrière bij een club in haar geboortestad Arnhem, waarna zij enige tijd later in de Eredivisie is gekomen. Sindsdien is haar carrière op stoom geraakt en sloot zij in 2010 aan bij het Nederlandse handbalteam. Hier heeft zij zich onmisbaar gemaakt door haar prestaties. Zo nam zij deel aan verschillende WK’s, ging het team naar de Olympische Spelen en werd zij wereldkampioen. Kortom, een indrukwekkende carrière. Maar welk bedrag aan vermogen heeft Estavana Polman in al die jaren eigenlijk opgebouwd?

Het vermogen van de Nederlandse handbalster

Laten we vooropstellen dat de salarissen in de handbalwereld niet zo hoog zijn als in de voetbalwereld. Echter zijn er wel uitschieters. Zo verdient de best betaalde handballer (Mikkel Hansen) 80.000 euro per maand en dat is natuurlijk helemaal niet verkeerd. Maar bij vrouwen ligt dit vele malen lager. Estavana Polman heeft het grootste deel van haar carrière in Denemarken gespeeld. Deense media zochten zeven jaar geleden namelijk uit dat de best verdiende speelster iets meer dan 95.000 euro per jaar verdient. Dit is niet bij alle speelster zo. Het salarisgemiddelde onder de Deense handbalvrouwen ligt namelijk op 1.350 euro per maand.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Estavana Polman (@estavana)

Estavana verdient haar geld niet alleen met handbal

Maar Estavana Polman verdient haar geld niet alleen met handbal. Zo is zij namelijk regelmatig te zien op televisie en timmert zij via sociale media ook lekker aan de weg. Op Instagram heeft zij inmiddels meer dan 280.000 volgers, dus we kunnen wel stellen dat ze een groot bereik heeft. Verder zal Estavana zich financieel überhaupt geen zorgen hoeven te maken, met ex-voetballer Rafael van der Vaart als vriend. Volgens Quote wordt het vermogen van Rafael van der Vaart geschat op zo’n 18 miljoen euro. Het vermogen van Estavana Polman wordt geschat tussen de één á twee miljoen euro. En dat is toch erg netjes, aangezien er met Handbal niet zoveel kan worden verdiend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Estavana Polman (@estavana)