Suzanne Schulting (Schaatser)

Waar ze onlangs het shorttrack in heeft geruild voor de lange baan, wist ze bij de afgelopen olympische spelen nog historie te schrijven door als eerste Nederlandse shorttrackschaatser een gouden plak te pakken. Niet slecht op 21-jarige leeftijd en daarom alleen al onmisbaar in ons rijtje met mooiste Nederlandse sportvrouwen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SUZANNE SCHULTING ❄⛸ (@suzanneschulting) op

Jutta Leerdam (Schaatser)

Met haar 19 jaar is ze nog aardig jong. Echter doet dit niks af aan haar talent. In het 2016/2017 seizoen wist ze namelijk de junioren wereldtitel all-round te pakken. Ze is langzamerhand bezig met uit de schaduw stappen van haar vriend Koen Verweij. Hoe dan ook, Jutta Leerdan mag er wezen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jutta Monica Leerdam (@juttaleerdam) op

Estavana Polman (Handbal)

Deze handbalster laat maar weer eens zien dat Rafael van der Vaart een uitstekende smaak heeft wat betreft vrouwen. Estavana heeft sinds 2016 een relatie met de oud voetballer en op 23 juni 2017 kregen ze samen een kindje.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Estavana Polman (@estavana) op

Puck Moonen (Wielrennen)

Met 22 jaar is Puck Moonen een veelbelovend talent voor de vrouwelijke wielerwereld. Ondanks dat het nog ontbreekt aan geweldige prestaties is ze een genot om naar te kijken.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Puck Moonen (@puckmoonen) op

Tess Wester (Handbal)

De handbalwereld is een kleine, want Tess heeft momenteel een relatie met de ex van Estavana, voetballer Mart Lieder. Tess is de onomstreden keepster van het goed presterende Nederlands handbalteam.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Tess Wester (@tessiewester) op

Myrthe Schoot (Volleybal)

De 30-jaar oude Myrthe draait al sinds 2010 mee met het vrouwen volleybalteam en heeft onder andere mee mogen doen aan de Olympische Spelen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Myrthe Schoot (@myrtheschoot) op

Irene Schouten (Schaatsen)

Irene is van vele markten thuis. De langebaanschaatser doet ook aan inline-skaten en ze werd in 2015 nog Nederlands kampioen op de Mass-start.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Irene Schouten (@ireneschouten1) op

Lieke Martens (Voetbal)

Vrijwel elke voetballiefhebber heeft wel van Lieke gehoord. Ze is een van de steunpilaren bij het Nederlands team en trots speelster bij FC Barcelona. Vorig jaar won ze in eigen land nog het EK en mede daarom werd ze dat jaar verkozen tot beste voetbalster ter wereld. Ook heeft ze vandaag de prijs gewonnen voor mooiste doelpunt van het jaar in Spanje. (Goal vanaf minuut 2:38 in het filmpje).


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens) op

Danielle van de Donk (Voetbal)

De aanvallende middenvelder van het Nederlands elftal speelt sinds 2015 voor Arsenal. De 27-jarige heeft tijdens haar clubcarrière in 165 wedstrijden 77 doelpunten gemaakt.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Daniëlle van de Donk (@daniellevddonk) op

Jackie Groenen (Voetbal)

De 24-jarige Nederlands-Belgische speelt na een korte periode als judoka bij het Duitse Frankfurt. Natuurlijk speelt ze ook bij het Nationale team.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Jackie Groenen (@jackie_groenen_14) op

 

Nog meer van de mooiste Nederlandse sportvrouwen

Verder liepen we onlangs nog een prachtvrouw tegen het lijf die eigenlijk ook in het rijtje van de mooiste Nederlandse sportvrouwen van dit moment hoort. Maak kennis met Stéphane Kox.