De carrière van Angelina Jolie

In onze ogen staat deze dame verdiend in de lijst met de mooiste vrouwen boven de 40 jaar. De 47-jarige Angelina Jolie Voight is de dochter van bekende acteur Jon Voight. Op 5-jarige leeftijd verscheen ze voor het eerst op het witte doek in een film van haar vader. Toen ze 11 jaar was begon ze met acteerlessen die in 1993 leidden tot haar eerste hoofdrol. Vanaf die tijd speelde ze in steeds grotere films met bekende acteurs en actrices. In 2000 won ze een Academy Award voor haar rol in Girl, Interrupted.

Hoeveel salaris verdient ze per film?

Voor een enkele filmrol kan Angelina Jolie al snel een salaris van $20 miljoen vragen. Een aantal jaren geleden was dit nog niet zo. Voor haar rol in de eerste Lara Croft kreeg zij $7 miljoen en voor het vervolg $12 miljoen. De films Mr & Mrs Smith, The Good Shepherd en A Mighty Heart brachten ieder $10 miljoen in het laatje. Vanaf toen schoten de bedragen omhoog. Ze kreeg namelijk $15 miljoen voor Wanted, $19 miljoen voor The Tourist en $20 miljoen voor Salt. Hierdoor was het vermogen van Angelina Jolie tussen 2001 en 2011 $120 miljoen aan alleen al films (volgens Celebrity Net Worth).

vermogen Angelina Jolie

Brangelina scheiding

Het vermogen van Angelina Jolie is nu $120 miljoen en ze verdient jaarlijks tussen de $20-$30 miljoen. Ondanks dat forse bedrag lijkt het toch dat ze niet genoeg heeft. Na een huwelijk van twee jaar scheiden ze van Brad Pitt. Toen meldde ze dat zij krap bij kas zat en hun inkomen niet kon splitsen noch hem kon betalen. Daarom eiste ze meer financiële steun van de acteur en ontving dit in de vorm van $8 miljoen. De reden dat zij dit niet kon was misschien omdat een deel van haar geld is vast staat in verschillende fondsen.

Als je kijkt naar welke acteurs en actrices het meeste verdiend hebben in 2022, dan staat Angelina Jolie hier helaas niet tussen met haar salaris. Haar ex-man Brad Pitt daarentegen wel. Hij staat hoog in de lijst van de best betaalde acteurs in 2022.