Wat is de beste wijn ter wereld?

De Taylors Estate Shiraz 2020 kost je slechts $22, maar is officieel de beste wijn volgens de VINUS, een jaarlijks ‘Wine and Spirits Competition’ in Argentinië. Naast de 17 trofeeën en dubbele gouden medailles is deze wijn nu ook benoemd tot algemeen internationaal kampioen. Om onderdeel te zijn van ’s werelds beste flessen wijn is al een hele prestatie. Maar om dit te doen als een bescheiden familie wijnmakerij uit Australië maakt dit nog veel ongelooflijker.

De wijn wordt gemaakt van speciale druiven uit de Clare Valley-regio. Taylors Wines beschrijft de 2020 versie als een zachte en vlezige Shiraz met een levendige smaak van sappige rode bessen, pruimen en kruiden. Mokka-koffie en subtiele anijskarakters zijn ook aanwezig, samen met de vanille-eik om het fruitige in evenwicht te brengen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wakefield Wines (@wakefieldwines)

“Het is een speciale dag op de wijnmakerij wanneer we nieuws ontvangen over een internationale overwinning”, zegt Mitchell Taylor. Hij is een wijnmaker van de derde generatie en algemeen directeur van Taylor Wines. We zijn trots op de reputatie van onze Estate Shiraz als een van Australië’s meest voordelige wijnen. Deze prijs is een bewijs van ons wijnbereiding team en hun vermogen om een wijn te produceren die al meer dan 50 jaar wereldwijd geliefd is.”