Volgens het Engelse Dagblad Daily Mirror krijgt Max Verstappen per jaar een salaris van 11,5 miljoen euro op zijn rekening gestort, wat zijn basissalaris is. Dus nog zonder bonussen, prijzengeld en bijvoorbeeld sponsoring. Toch heeft Max financieel nog even te gaan. Zijn salaris is nog lang niet zoveel als wat Lewis Hamilton jaarlijks betaald krijgt. Zijn bankrekening begint namelijk bij de 47,5 miljoen euro. En nogmaals: dit is het nog niet. Je hoopt toch altijd nog op wat prijzengeld.

Wat is het salaris van Max Verstappen in 2019?

De prestatiebonussen in de Formule 1 zijn niet mis. Voor elk wedstrijdpunt dat de coureur rijdt krijgt hij 50.000 dollar. Dat is flink wat voor een puntje en daar heeft Max dan ook goed gebruik van gemaakt. Aan het einde van het seizoen had hij 278 punten, wat zorgt voor 13,9 miljoen dollar. En daar blijft het nog niet bij, want een overwinning levert ook nog 250.000 dollar op. Dit jaar heeft Verstappen maar liefst drie overwinningen geboekt. Hierdoor komen we uit op omgerekend een bedrag van 14.650.000 euro aan alleen al prestatiebonus! Tel hier het basissalaris bij op en het salaris van Max Verstappen komt in 2019 neer op zo’n 26.150.000 euro. Niets mis mee, zo’n baantje in de autosport.

View this post on Instagram

R A C E D A Y. It’s the best day #AbuDhabiGP 🦁

A post shared by Max Verstappen (@maxverstappen1) on

Sponsordeals van de Nederlandse held

Het bovenstaande jaarsalaris verdient Max Verstappen alleen nog maar met racen. Hij heeft ook sponsorcontracten met onder andere Jumbo, G-Star RAW en boekhoudsoftware gigant Exact. Gezien de reclames waar hij in speelt, zou hij daar ook nog een flinke duit mee binnenhalen. Hierdoor staat hij in het lijstje van best betaalde Nederlandse sporters. Het salaris van Max Verstappen is misschien zelfs wel het hoogste van alle sporters in Nederland.

Bereid om een carrièreswitch te maken voor een beter inkomen, maar is autorijden toch niet helemaal je ding? Deze aparte beroepen verdienen verrassend goed, wie weet zit er iets voor je bij.