Klaar voor een carrièreswitch? Hier doe je inspiratie op voor een bijzonder nieuw beroep en een gevulde bankrekening. Een win-winsituatie.

Golfballenduiker

Gemiddeld jaarsalaris: 48.000 euro

Van klein af aan al piraat willen worden? Met dit baantje kun je gaan schatzoeken. Je zult alleen geen gouden munten vinden of zeemeerminnen tegenkomen. De schatten die jou een hoop geld gaat opleveren zijn gek genoeg kleine witte balletjes. Golfballenduikers zijn de dappere mannen en vrouwen die in de meertjes op de golfbaan duiken en daaruit alle ballen van de bodem vissen. Het klinkt misschien een beetje knullig, maar een duikklus levert al snel 200 tot 250 euro op. Professioneel golfballenduikers verdienen gemakkelijk 4000 euro per maand! Alleen even je duikcertificaat halen en je kunt aan de slag.

Dronepiloot

Gemiddeld jaarsalaris: 87.500 euro

Drones. Kleine bestuurbare vliegtuigjes, vaak uitgerust met camera. Je ziet ze steeds vaker rondvliegen, maar dat zijn eigenlijk altijd hobbyisten. In veel films, series en documentaires willen regisseurs graag een landschap van boven gefilmd hebben. Dan komen de dronepiloten in actie. Hun baan is de laatste jaren een serieus beroep geworden. En blijkbaar hebben deze dronepiloten ook serieuze bankrekeningen. Met de juiste certificaten en de juiste toestellen kan de piloot van de drone wel 1000 tot 1500 euro per klus verdienen! Dit klinkt als een fluitje van een cent, maar wees je er wel van bewust dat dronepiloot zijn niet alleen betekent dat je lekker met je apparaatje mag gaan vliegen. Een groot deel van de tijd ben je bezig met het regelen van toestemming om te mogen vliegen in de gebieden waar gefilmd moet worden. Maar eerlijk gezegd hebben wij al dat geregel er best voor over. Solliciteren maar!

drone dronepiloot

Plaatsdelict schoonmaker

Gemiddeld jaarsalaris: 51.000 euro

De meeste mensen zien nooit een crime scene in hun leven. Alles wat je over een plaats delict weet, heb je waarschijnlijk gezien in een nieuw murder mystery op Netflix. Toch zijn er mensen die voor hun werk een hoop van deze ellende van dichtbij meemaken. Plaatsdelictschoonmakers hebben de taak om bloed, lijkvocht, menselijke uitwerpselen en stoffelijk overschotten bij geval van inbraken, moord of overlijden schoon te maken. Dat doen ze zodat het huis daarna weer verkocht kan worden. Voor dit beroep heb je verder geen papieren nodig, alleen een sterke maag. Toch brengt het ook wel gezondheidsrisico’s met zich mee. Het is smerig werk, en daarom ook niet voor niets dat het goed betaalt: een team krijgt voor de gemiddelde dag schoonmaken tussen de 1500 en 3000 euro. Dat ligt er helemaal aan hoe ernstig de omgeving van het plaatsdelict eraan toe is.

Hacker

Gemiddeld jaarsalaris: 56.000 euro

Vanuit je zolderkamer ongevraagd inbreken en informatie verkrijgen op het beveiligingssysteem van een groot bedrijf? Dat gaat je alleen maar slechte dingen opleveren. Ethische hackers daarentegen zijn gecertificeerde hackers die in opdracht inbreken in bedrijfssystemen om te helpen de zwakke plekken in digitale beveiliging te vinden. Op deze manier helpen ze het bedrijf om hun beveiliging sterker te maken. Vooral grote overheidsbedrijven hebben er baat bij hun systemen op deze manier te laten testen, er staat voor hen immers veel op het spel als ze worden gehackt door iemand met kwade bedoelingen. Ook levert het flink wat op: afhankelijk van je werkervaring kun je per jaar tussen de 41.000 en 80.000 euro verdienen.

Hacken

Ben jij niet van plan je hele leven te gaan werken? Check dan deze tips, zodat ook jij met de 45e met pensioen kan.