Nederlands horlogemerk, Made in Dokkum

Net buiten het centrum van Dokkum is een uniek monumentaal pand te vinden. Gedurende eind jaren ’40 werd dit pand gebouwd als landbouw winterschool en vervolgens tot 2005 gebruikt als middelbare school. Maar vandaag de dag is alles anders. Het pand is na een ingrijpende verbouwing en vakkundige restauratie ingericht als een volwaardige manufactuur waar technici en uurwerkmakers dagelijks werken aan de producties van een Nederlands horlogemerk: Van der Gang.

Iedere vierkante meter is ingericht om innovatie, creatie en specialistische fijnmechanica te stimuleren. Het resultaat: een Nederlandse horlogemerk met producties van een ongekend hoog niveau.

Wat maakt de horloges zo uniek?

De horloges van Van der Gang staan symbool voor ingetogen luxe. Luxe die een echte horlogeliefhebber waardeert en herkent, zonder ermee te pronken. Dankzij de hoogwaardige afwerking en obsessieve aandacht voor detail krijgt elk onderdeel de aandacht die het verdient, van de horlogekast tot complicatie.

Nederlands horlogemerk Van Der Gang

De combinatie van innovatieve productietechnieken en hoogwaardig materiaalgebruik maakt Van Der Gang een unieke speler in de markt. De kenmerkende horlogekast wordt met behulp van verspanende technieken – waarbij materiaal wordt weggesneden – op high end computergestuurde machines vervaardigd. Dit is slechts de basis van de horlogekasten. Vervolgens wordt een contour uitgesneden met de zogeheten draad-erodeertechniek. Door middel van dit proces wordt uit een kilo roestvrijstaal een horlogekast van 18 gram vervaardigd.

Nederlands horlogemerk Van Der Gang

Alle gaten, schroefdraden en kamers worden aangebracht die nodig zijn voor de bevestiging van poussoirs en de (in eigen huis ontwikkelde) kroonconstructie. Daarna wordt de kast subtiel opgewerkt met de hand en uiteindelijk in walnoot granulaat tot hoogglans gepolijst. Als kers op de taart wordt het eindresultaat gehard en nogmaals gepolijst.

horloges

Luxe horloges voor échte heren

Nogmaals: ingetogen luxe staat hoog in het vaandel bij Van der Gang. Het Nederlandse horlogemerk heeft een brede collectie, bestaande uit de modellen Chronograaf, Classic GMT, Vlieger, Original en een dameshorloge. Allen zeer luxe, verfijnd en exclusief.

Een horloge van dit kaliber mag natuurlijk niet verwaarloosd worden door een slonzige outfit. Als jij een Van Der Gang watch om je pols hebt, dien je een en al luxe uit te stralen zonder arrogant over te komen. Draag een minimalistische outfit waarmee jij naar iedere business meeting of chique diner kan. Dat is het minste wat je kan doen om dit horloge te complementeren.

luxe sieraden mannen

Brandstore Van der Gang

De enige brandstore van Van der Gang is gevestigd in het Arsenaal te Naarden-Vesting. Hier is het mogelijk om langs te komen voor een servicebeurt, de collectie te bekijken en de horlogebanden van jouw horloge te laten vervangen. Tevens is dit één van de vier verkooppunten. Dus mocht jij benieuwd zijn naar het vakmanschap van een uniek Nederlands horlogemerk, dan is dit the place to be. Neem een kijkje in de brandstore en geef je ogen de kost.

Van der Gang