Van der Spek jaagt op zakkenrollers

Cornelis van der Spek, beter bekend als Kees van der Spek, is al heel wat jaren bekend in de Nederlandse televisie- en entertainmentwereld. Na een Alkmaars Persbureau en onder meer het correspondentschap voor het Algemeen Dagblad kwam Van der Spek in 1996 bij de televisie. Van der Spek werkte eerder als bureauredacteur en later als verslaggever.

De journalist ontwikkelde zich tot rechterhand van Peter R. van der Vries en was samen met hem verantwoordelijk voor een groot deel van reportages in binnen- en buitenland. Samen met Van der Vries ontving Kees van de Spek een Emmy Award voor de door ruim 7 miljoen mensen bekeken docu over Joran van der Sloot en zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kees van der Spek (@keesvanderspek)

Na te stoppen met het maken van een programma samen met Van der Vries, wist Van der Spek een andere richting op te gaan en te starten met zijn eigen programma’s. Hij verscheen steeds vaker op SBS6 met onder andere de programma’s Oplichters in het Buitenland, Graf zonder Naam, Oplichters op het internet en Moord of zelfmoord. Kees van der Spek lijkt naast zijn spannende programma’s waar hij achter boeven en zakkenrollers aanzit, ook te beschikken over de eigenschappen op een onbewoond eiland te kunnen overleven. In het seizoen van 2015 was hij te zien in het razend populaire programma Expeditie Robinson. Na 22 jaar in trouwe dienst te zijn geweest bij SBS stapte hij in 2018 over naar RTL, waar hij onder andere te zien is met zijn programma Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt.

Wat is het salaris van Kees van der Spek?

Kees van der Spek heeft een ultieme plek weten te scoren in de Nederlandse entertainment- en showbizz branche. Hoewel hij talloze kijkcijfers weet te bereiken met zijn sensationele programma’s, liet hij weten geen sterren salaris te verdienen bij tv-producent EndemolShine. Hoewel hij aangaf minder te verdienen dan zijn collega’s, lijkt de misdaadjournalist het allemaal wel prima te vinden. “Ik ben niet geldzuchtig en totaal niet materialistisch, maar natuurlijk is geld fijn om te hebben. Ik kan lekker doen wat ik wil, ik kan op vakantie en woon in een fijn huis”, aldus Van der Spek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kees van der Spek (@keesvanderspek)

De beste man gaf aan geen drie ton per jaar te verdienen. Het mogelijke salaris van Kees van der Spek zal liggen rond de € 100.000 per jaar. Hoewel dit volgens hem geen megasalaris is, is hij tevreden in loondienst te zijn, een prima salaris te verdienen en rond te rijden in een lease Citroën.

Ben jij benieuwd naar de inkomsten van Formule 1-coureurs? Lees dan ook over het salaris van Valtteri Bottas.