Valtteri Bottas is onderdeel van Team Mercedes

Valtteri Bottas begon in 2011 met rijden voor het Britse race team Williams. Hier ging hij eerst aan de slag als testcoureur. Maar toen Williams echt overtuigd raakte van zijn kwaliteiten, mocht hij in 2013 voor ze gaan racen.

In 2017 maakte hij de overstap naar het topteam van de Formule 1, Mercedes. In zijn loopbaan is heeft hij al verschillende podiumplaatsen gehaald. De eerste keer eindigde hij tweede na een race op het circuit van Zwitserland. Ook dit seizoen heeft hij al een podium plek weten te bemachtigen door vorige week op het circuit van Portugal derde te eindigen.

Wat is het salaris van Valtteri Bottas?

Het is algemeen bekend dat racen in de Formule 1 een lucratieve bezigheid kan zijn, waarmee je tijdens een seizoen miljoenen kan ophalen. Toch is er een groot verschil tussen de salarissen van de Formule 1-coureurs. Zo verdient Lewis Hamilton een stuk meer dan de rest.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Gelukkig voor Bottas komt hij niks te kort in zijn leven. Hij verdient per jaar namelijk 8 miljoen euro bij het Formule 1 team van Mercedes. Per maand komt dit neer op ongeveer 666.000 euro aan salaris. Hoewel het nog veel gekker kan, zoals de tientallen miljoenen euro’s die Max Verstappen en Lewis Hamilton verdienen, zouden wij niet klagen.

Een ding is in ieder geval wel zeker, financieel gezien hoeven we geen medelijden te hebben met coureurs uit de hoogste race klassen.