Weissensee is een intrigrerende Duitse serie

Ben jij fan van series die zich in het verleden afspelen en heb je Peaky Blinders al helemaal uit? Dan kan de Duitse serie Wiessensee zomaar eens een goede keuze zijn. De serie speelt zich af in Oost-Berlijn tussen 1980 en 1990.

Om je een beeld te geven: de Berlijnse Muur viel op 9 november 1989. In Weissensee zijn de politieke spanningen dus sterk aanwezig. Enerzijds zijn er mensen die voorstanders zijn van het communisme, terwijl er ook families zijn die (in het geheim) juist tégen dat communisme strijden. In Weissensee raken de levens van twee families, die hierin verschillen met elkaar, steeds meer met elkaar verwoven.

 

De ene familie die we in Weissensee voorbij zien komen is de familie Hausmann. Zij worden door de Stasi (de binnenlandse veiligheids- en inlichtingendienst van de DDR) nauwlettend in de gaten gehouden. Dochter Julia en moeder Dinja moeten dan dus ook goed op hun tellen passen. Dat geldt niet voor de familie Kupfer. Zoon Martin is politieman, zijn oudere broer en vader werken juist bij de Stasi. De twee families kunnen dus niet meer verschillen van elkaar. Toch worden Martin en Julia verliefd op elkaar.

Weissensee

Vier seizoenen en sterke IMDb-score voor de Duitse serie

Van Weissensee zijn er 4 seizoenen verschenen, waarvan elk seizoen bestaat uit 6 afleveringen. De eerste drie seizoenen verschenen tussen 2010 en 2012, maar het slotseizoen verscheen jaren later in 2018. Verraad, intrige, vertrouwen en een streng regime: in Weissensee krijgen de personages er op hun eigen manier allemaal mee te maken. Het leverde de serie een IMDb-score van een 8.2 op. Reden dus om Weissensee een kans te geven.

Staat Weissensee op Netflix?

De serie stond op Netflix, maar is daar vanaf gehaald. Laten we hopen dat Weissensee daar weer wederop om verschijnt. Gelukkig zijn er nog genoeg historische series te vinden die wel op Netflix staat. Denk bijvoorbeeld aan Gun City.