De carrière van Hugo de Jonge

Mark Rutte is natuurlijk de grote man in de Tweede Kamer en deelt de lakens uit in ons land. Hugo De Jonge staat niet veel lager dan Mark en is naast minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ook vicepremier. Als onze Mark ziek is, dan moet Hugo instappen. We zien ze nu elke persconferentie met z’n tweeën het land aanspreken.

Mark Rutte staat alweer zijn derde kabinet aan te sturen en is inmiddels al tien jaar aan de macht in Nederland. Doet hij niet slecht. Hugo de Jonge is sinds drie jaar in de hogere rangen te vinden maar was hiervoor wethouder in de gemeente Rotterdam. Hugo is ook tien jaar jonger dan Mark, dus relatief gezien doet hij niet onder voor Mark.

Wat is het jaarsalaris van de minster van Volksgezondheid?

In het kader van salaris doet Hugo de Jonge ook niet onder voor Mark Rutte. De minister-president verdient hetzelfde als een minister en dat is een meer prima loon als je het aan ons vraagt. De twee mannen verdienen 170.910 euro per jaar voor hun ambtsfunctie. Dat betekent dat Hugo de Jonge grofweg 14.242 euro verdient per maand. Om het nog verder op te delen, verdient Hugo 657,35 euro per dag. Wat je daar wel niet mee kan doen.

Het is ook niet niks om een heel land aan te sturen en de volledige verantwoordelijkheid op je te krijgen van een hele samenleving. Dat is even iets anders dan tien vakkenvullers onder je van 16 jaar oud met puberproblemen. En dan te bedenken dat Virgil van Dijk veel meer verdient met achter een bal aanrennen. In ieder geval is het salaris van de minster van Volksgezondheid genoeg om rond te komen en daarvoor heeft hij een gigantische verantwoordelijkheid. Succes Hugo en tot de volgende persconferentie.