Dit keer niet vanuit de situation room, maar vanuit de studio mét publiek. Arjen Lubach opent zijn nieuwe seizoen met het nieuwsitem waar we niet omheen kunnen: corona. De situation room heeft de presentator van de VPRO achtergelaten, maar nu pakt hij het beleid aan.

Hugo de Jonge en zijn testbeleid worden even op hun plek gezet en Arjen vertelt waarom het allemaal beter kan. Zin in.

Testbeleid afgemaakt door Arjen Lubach

Testen is nu het aller belangrijkste om mensen weer veilig op straat te kunnen laten lopen. Zonder genoeg testen, zullen mensen niet weten of ze het hebben en zo anderen kunnen besmetten. Testen in Nederland gaat alleen niet zo snel als we willen en de testlocaties zijn overbelast. We lopen achter op andere landen die wel veel testen te gelijk kunnen afnemen en Arjen Lubach laat ons zien waardoor dat komt.

Hugo de Jonge en zijn beleid

Landen zoals Duitsland kunnen nu al veel meer mensen tegelijk testen. Maar waarom kunnen wij dat niet? Wij zijn toch ook een welvarend super land? Hugo de Jonge had in maart de testcapaciteit al omhoog kunnen gooien, maar dat deed hij niet. Hij wilde de kleinere ziekenhuislabatoria beschermen tegen de grotere commerciële labs. Heel aardig van hem, maar niet een hele goede timing tijdens een pandemie. Toch?

Arjen Lubach verpakte dit in een typerende en humoristische setting, waar hij altijd zo goed in is. Serieus maar altijd leuk afronden. Geniaal. De losbandige woorden let us know van Hugo de Jonge werden omgezet in het liedje Let It Snow, maar dan met de woorden van De Jonge. Alleen samen krijgen we corona onder controle? Nee, volgens Arjen is het: “Samen krijgen we corona”. De aflevering zit vol met andere hilarische momenten én hij laat je ook nog eens de serieuze kant zien. Bedankt voor je bijdrage Arjen.