De salarissen van Marc Overmars en Edwin van der Sar

Het voetbalseizoen in 2019 heeft Ajax de 34e landstitel gebracht, de KNVB-beker en niet te vergeten de halve finale van de Champions League. We weten dat het balspel voor heel wat rijke voetballers heeft gezorgd, maar wat heeft dit succesjaar betekend voor Marc Overmars en Edwin van der Sar? Een flink bedrag aan salarissen en daarbovenop jaloersmakende bonussen.

Directeur voetbalzaken Overmars kreeg in 2019 een jaarsalaris van 2,3 miljoen euro. De oud keeper en nu algemeen directeur van Ajax Van der Sar ontving ongeveer de helft, namelijk 1,2 miljoen euro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marc Overmars (@officialmarcovermars)

De basisinkomens van de twee liggen op 413.000 en 370.000 euro. Waar de salarissen normaal gesproken op deze grens zouden blijven hangen, mochten de twee voormalig voetballers in 2019 hun handen ophouden voor wat extra’s.

Basisinkomen en bonus Edwin van der Sar bij Ajax

Edwin van der Sar, die sinds 2016 algemeen directeur is van Ajax, krijgt jaarlijks een basisinkomen van 413.000 euro. Hij heeft dit bedrag in 2019 door alle successen met 750.000 euro weten te verhogen. Wat een baas.

Basisinkomen en bonus Marc Overmars bij Ajax

Alhoewel het basisinkomen van Marc Overmars iets lager ligt met 370.000 euro per jaar, ontving Overmars inclusief “extraatjes” bijna 2 miljoen euro. Dat ligt wel echt even iets hoger dan het inkomen van Edwin van der Sar, maar daar zijn goede redenen voor.

Overmars heeft verschillende doelstellingen behaald waardoor hij beloond is met een hogere bonus, ook is de bonus beïnvloed door ‘het budget spelersbeleid en transferzaken’. Hiervoor ontvangt hij 600.000 euro extra. Daarnaast is in deze royale bonus rekening gehouden met een ‘retentiebonus’. Overmars had een contractverlenging gekregen van 5 jaar en voor ieder jaar dat hij bij Ajax blijft ontvangt hij 250.000 euro. Hij besloot dit volledige bedrag van 1,25 miljoen in één keer te innen (geen slechte keuze). Maar, als hij besluit vóór die vijf jaar met pensioen te gaan of te switchen van club dan moet hij voor die jaren dat hij eerder weggaat het geld terugbetalen.

Met zulke bedragen denk je wel twee keer na voordat je gaat job hoppen! Lees ook over wat het salaris is van Ajax trainer Erik ten Hag.