Dit is het luxe superjacht van Roman Abramovich

Dat de Russische multimiljardair Roman Abramovich ongetwijfeld zich een goed belegde boterham zou kunnen veroorloven, daar hoeven wij geen seconde aan te twijfelen. Nu zijn vermogen rond de 14,4 miljard dollar wordt geschat, kunnen we opmerken dat dit bedrag niet alleen in dure miljoenenvilla’s is geïnvesteerd.

Lig jij namelijk op het strand en zie jij een jacht van rond de 162,5 meter groot voorbij varen? Dan zal het best wel eens zo kunnen zijn dat de beste man een rondje om zijn favoriete zonnige eilanden maakt.

Hoewel het prijskaartje van $1.5 miljard een bedrag is dat je niet zo snel uit je spaarvarken vist, mogen we zeggen dat dit jacht het helemaal waard is. Hoewel de titel in de video hieronder niet helemaal klopt, omdat het duurste jacht op dit moment de History Supreme ($4.5 miljard) is, krijg je na het zien van de beelden een goed idee van waar het jacht allemaal over beschikt.

 

De miljarden Eclipse van Roman Abramovich

Het luxieuze jacht van Roman Abramovich kostte maar liefst vijf jaar om te bouwen (door het Duitse Blohm & Voss) en werd in 2010 aan de rijke olie-miljardair afgeleverd. Door zijn unieke ingebouwde raketsysteem werd het jacht, ook wel bekend als Eclipse, het drijvende fort genoemd.

Hoe je in het jacht kunt genieten van een heerlijke nachtrust met de keuze uit tientallen grote kamers, is dat zeker niet het enige wat het luxueuze schip je allemaal te bieden heeft. De Eclipse heeft een enorm zwembad waar je heerlijk baantjes in kunt trekken en kan worden omgetoverd tot een dansvloer. Wil jij ’s avonds genieten van een prachtige zonsondergang? Dan kan dit in het sterrenrestaurant waar de privé-chef de meest voortreffelijke gerechten op tafel zet, vers uit de zee. Verder beschikt het jacht over een bioscoop, een heerlijk dek waar je de nodige Vitamine D kunt oppikken en een mini-onderzeeër waar jij de wonderlijke onderwaterwereld kunt ontdekken.

Zoveel betaal je voor een weekje op het superjacht

Naast het enorme aankoopbedrag, kun je er rekening mee houden dat dit niet de enige uitgave is. Het kost zo’n €60 miljoen per jaar om het jacht te onderhouden. Daarnaast verbruik je met de vier dieselmotoren van 39.700 pk, zo’n €2.500 euro per uur. Ook moet er rekening worden gehouden met het 70-koppige personeel dat een salaris van €3.500 per maand verdient en de aanlegkosten van €350.000 per jaar. Alles bij elkaar maakt dit nog een duur grapje.

Dit is het luxe $1.5 miljard superjacht van Roman Abramovitsj

Ben jij nou razend enthousiast geworden en zou jij niets liever willen dan een rondvaartje maken met het prachtige, luxueuze superjacht? Dan kun je de Eclipse inclusief benzinekosten, afhuren met je familie of vrienden voor maar liefst €1.650.000 euro per week.