Luuk de Jong als voetballer van FC Barcelona

Luuk de Jong is verhuurd aan FC Barcelona. Afgelopen week liet hij in Camp Nou weer blijken dat hij een echte held op het veld is. Hij viel na 86 minuten in voor de club en was met een geweldige omhaal heel dichtbij de 2-1 tegen Napoli. Vanavond staat de return op de planning tegen de Italiaanse ploeg.

Niemand had verwacht dat de transfer van de Jong zó zou uitpakken. Hij moet het voornamelijk hebben van zijn invalbeurten waarin hij ons regelmatig omver blaas met een kopbal of een spectaculaire omhaal. Tot nu toe heeft hij vier goals op zijn naam staan voor de club. Hij wordt door de Spaanse kranten dan ook ‘super Luuk’ genoemd, zo lyrisch zijn ze over de voetballer.

Er wordt ook een vergelijking gemaakt tussen Ousmane Dembélé en Luuk de Jong. Dembélé werd namelijk bestraft toen hij het veld op kwam donderdag, terwijl de Jong liefdevol werd onthaald en zelfs een staande ovatie van het publiek mocht ontvangen. Helaas viel de spectaculaire omhaal niet in het net, maar anders was het stadion helemaal wild geworden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luuk de Jong (@luukdejong9)

Flinke financiële problemen bij FC Barcelona

Afgelopen zomer was de grote club opzoek naar een nieuw spits die naast Memphis Depay kon spelen, die ook nog maar net in aangesloten bij de club. Maar doordat de club kampt met geldproblemen, was er geen geld over voor een nieuwe aankoop. Daarom werd er uiteindelijk gekozen voor een huurling, daar kwam Luuk de Jong om de hoek kijken. Barcelona besloot dus om de Jong te huren van Sevilla voor een jaar. Na dat jaar is er ook een optie om hem als vaste speler voor de club te kopen. Dat maakte echter niets uit voor het salaris dat de Jong zou gaan verdienen.

Wat is het salaris van Luuk de Jong?

FC Barcelona is een van de meest succesvolle clubs in de wereld, die grote namen als spelers in de selectie heeft zitten. Ondanks dat de Jong nog niet kan tippen aan het salaris van Frenkie de Jong of Gerard Pique, mag hij niet klagen over het geld waar hij het mee moet doen.

De club betaalt volgens de Spaanse krant Diario de Sevilla niet de volle mep voor de aanvaller. De Jong gaat er blijkbaar wel ‘op achteruit’ als je dat nog kunt zeggen met het bedrag dat hij wél jaarlijks verdient. Bij Sevilla verdient de Jong namelijk jaarlijks drie miljoen euro. De twee Spaanse clubs hebben ingestemd met een bedrag van één miljoen euro om de Jong jaarlijks te betalen. Sevilla wilde eigenlijk wel dat de Jong hetzelfde zou gaan verdienen bij FC Barcelona als dat hij bij Sevilla doet, maar uiteindelijk zijn ze ingestemd met een derde van het bedrag. Die één miljoen euro is afgezien van prestatiebonussen, deze kunnen er dus nog bij op geteld worden.

FC Barcelona en Sevilla betalen dus samen het salaris van de Jong. Hij gaat er dus niet écht op achteruit, want hij komt toch weer uit op een bedrag van een goede drie miljoen euro. Voor dat bedrag zouden wij direct tekenen, maar toch tipt Luuk nog niet aan zijn landgenoot Frenkie de Jong. Die krijgt namelijk ongeveer tien miljoen bijgeschreven elk jaar.

Onze andere Nederlandse ster bij FC Barcelona is Lieke Martens, zij verdient ook een leuk salaris bij de club.