De carrière van voetbalster Lieke Martens

Als meisje van vijf begon Lieke Martens te voetballen bij RKVV Montagnards in het plaatsje Bergen. Ze kwam hier in de F’jes en toen ze bij de C’tjes terecht kwam ging ze naar Olympia 18 om zich verder te ontwikkelen. Haar talent viel natuurlijk op en op haar 15e ging ze al uit huis om fulltime te gaan voetballen en aan een topsport programma mee te doen.

Ze stroomde in bij Heerenveen en VVV Venlo, en maakte in 2011 haar debuut in het Nederlands elftal. Dit was het begin van een mooie carrière, want in 2017 wist ze met de Oranjeleeuwinnen de Europese titel binnen te slepen. In datzelfde jaar werd ze door de EUFA verkozen als beste speelster van de competitie en als voetbalster van het jaar. Lekker hoor, Lieke!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens)

Het salaris van Lieke Martens

Doordat de laatste jaren het vrouwenvoetbal steeds populairder is geworden, krijgen de speelsters ook steeds beter betaald. Daarnaast wordt het ook steeds interessanter voor sponsoren om er in te investeren. Lieke Martens heeft als grootverdiener dan ook een aardig salaris dat wordt geschat op twee ton per jaar. Hier kan je zeker goed van leven, maar is het nog niks vergeleken met wat haar mannelijke collega’s verdienen natuurlijk. Daar praten de beste spelers van de wereld over tonnen per week, maar wellicht dat dit Lieke ook nog te wachten staat in de toekomst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lieke Martens (@liekemartens)

Naast Lieke hebben we natuurlijk nog veel meer mooie Nederlandse sportvrouwen rondlopen die je moet leren kennen. Niet alleen zijn ze erg getalenteerd, ze zouden zo een carrièreswitch kunnen maken naar model. Wat een vrouwen.