Appartement van 7 vierkante in Londen

Het appartement – als het al zo genoemd kan worden – in de Londense wijk Lower Clapton werd afgelopen week online geveild. De studio op de eerste verdieping heeft een oppervlak van slechts 7 vierkante meter. In de verkoopadvertentie wordt onder andere aangegeven dat er genoeg cafés, bars en restaurants in de buurt zijn en dat het makkelijk is om in het centrum van Londen te komen.

 

Momenteel is de studio best tactisch ingedeeld. Het bed is een hoogslaper met daaronder kastjes en een plek voor een magnetron. Als je veel spullen hebt, kun je nog weleens ruimte tekort komen. Boven de wastafel is ook nog een kastje te vinden. Verder is er in ieder geval nog de mogelijkheid om te zitten met een inklapbare tafel en klapstoel.

slaapkamer-appartement-veiling

Bij de kamer zit ook nog een kleine badkamer, of ‘wet room’ zoals de veilingsite het noemt, met een douche en toilet. De studio heeft in ieder geval dus wel de basics, maar de vraag is of je er zou willen wonen.

Voor hoeveel wordt de woning geveild?

Het startbod stond momenteel op £50.000, dat is ongeveer €60.000. Er kon vanaf 22 februari om 12.00 uur Engelse tijd geboden worden en de veiling werd de volgende dag om 16.00 uur gesloten. Wie het wil kopen mocht het geld ook gelijk contant aftikken. Een hypotheek is dus geen mogelijkheid.

De huidige huurder is ook niet goedkoop af: diegene betaalt momenteel £800 pond – omgerekend €960 – voor het appartementje, wel inclusief de servicekosten.

Uiteindelijk is de woning verkocht voor £90.000, omgerekend zo’n €108.000. Bizar!

Zie hieronder meer foto’s van het bizar kleine appartement:

studio-london-7-vierkante-meter

badkamer-mini-studio-engeland