De carrière van Frans Bauer

Frans Bauer kennen we natuurlijk allemaal als de koning van de Nederlandse volksliederen. De zanger wist zich te ontpoppen van een jongen van het woonwagenkamp naar een succesvolle artiest die een plek in de Quote 500 wist te bemachtigen.

De 47-jarige volkszanger uit Roosendaal weet al jaren diverse evenementen, kroegen en feesten op zijn kop te zetten met zijn hits. Bauers zangcarrière kreeg vorm in 1987, toen hij onder de hoede van producers Riny Schreijenberg en Emile Hartkamp zijn eerste single Ben je jong opnam. Zijn landelijke bekendheid kreeg hij door het televisieprogramma All you need is love, waarin hij mocht kiezen uit twee vrouwelijke fans om een avondje mee te gaan stappen. Hoewel dit programma zorgde voor naamsbekendheid, duurde het enige tijd totdat ook radiozenders zijn muziek wilden draaien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frans Bauer (@fransbauer)

Hij scoorde zijn eerst echt grote hit met Als sterren aan de hemel staan. Later bracht hij onder andere de nummers Heb je even voor mij?, Ik ben stapel op jou en Woonwagen mama uit, waarmee hij zijn populariteit wist te laten stijgen. Hoewel hij hits scoorde in ons kikkerlandje, bleef zijn succes niet enkel in Nederland. Met het Duitstalige schlageralbum Weil Ich Zich Liebe veroverde hij de Duitse markt. Naast zijn zangcarrière wist Frans Bauer op de Nederlandse buis te verschijnen met programma’s als De Bauers, Bananasplit en Vive La Frans, waar hij in 2004 een Gouden Televizier-Ring mee wist binnen te slepen. Met een eerste solosingle van Frans die dubbelplatina ging en waarmee hij een nummer één positie behaalde, kunnen we concluderen dat de Nederlandse volkszanger het ver heeft weten te schoppen.

Wat verdient de zanger per optreden?

Frans Bauer is gewild en daar is hij zich maar al te bewust van. Heb jij een uitje met je collega’s of ben je jarig? Dan is het natuurlijk een fantastisch idee deze volkszanger in te huren, maar voor welk bedrag zou dit dan kunnen? Om Frans Bauer, de persoon die meer dan 50 keer in Ahoy stond, voor een half uur het dak eraf te laten blazen op je feest, vraagt hij een bedrag van €10.000. Hij trad eerder rond de 3 tot 4 keer per maand op. Zo komt de zanger al snel uit op een bedrag van zo’n €40.000 per maand.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frans Bauer (@fransbauer)

De gemiddelde prijs voor een Frans Bauer kaartje is zo’n €80, per concert maakt de zanger een omzet van zo’n €800.000.  Doe je dat keer 50 uitverkochte optredens in Ahoy, dan zit je al snel aan de €40.000.000. Ruim de helft van dit bedrag mag de Bauer’s broekzak ingaan. Dat salaris van de Nederlandse zanger tikt nog eens lekker aan.

Ben jij benieuwd naar de verdiensten van andere Nederlandse bekendheden? Lees dan ook over het salaris per optreden van Dries Roelvink.