Salar Azimi ging van vluchteling naar multimiljonair

Hoe zakenman Salar Azimi op dertienjarige leeftijd vluchtte uit zijn geboorteland Iran, zichzelf naar succes en geluk heeft weten te leiden, kunnen we met zekerheid zeggen dat hij een voorbeeld is voor velen. Multimiljonair Salar Azimi keek met een visie naar de toekomst en wist de kamer in een asielzoekerscentrum, waar hij samen met zijn ouders en broer woonde, jaren later in te ruilen voor een gigantisch miljoenenlandgoed. Als niet Nederlands sprekende vluchteling, studeerde Azimi Business Management aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en bouwde na het behalen van zijn diploma in 2005 samen met zijn broer Sasan, een zakenimperium op onder de namen (telefoonbedrijf) Trendy Telecom en (computerbedrijf) Trendy Computers. 

 

Het verhaal van Salar Azimi: van vluchteling naar multimiljonair in Nederland

Maar hier bleef het niet bij. De zakenman beschikt momenteel over drie hotels, een luxe partyboot en een amateurvoetbalclub. Hij is inmiddels multimiljonair en woont samen met zijn vrouw, twee dochters, broer en zijn gezin én ouders in een gigantisch kasteel gelegen in het Zeeuws-Vlaanderen.

De koning te rijk in een miljoenen kasteel

Hoe Salar Azimi Nederland binnenkwam als vluchteling, leeft hij ongeveer 26 jaar laten een heuse droom. Het kasteel, overigens de enige in Zeeuws-Vlaanderen, waar de zakenman in woont is gelegen in een natuurlijke omgeving op een prachtig landgoed, voorzien van grachten die uit opdracht van Napoleon Bonaparte zijn aangelegd.

Het kasteel is voorzien van ruime kamers, luxe kroonluchters en hoge plafonds in Perzische stijl. Door een ruime, historische wijnkelder onder de begane grond, zal het hem aan luxe niet ontbreken. Met een wagenpark dat bestaat uit twee Lamborghini’s, een Rolls-Royce, enkele Mercedes auto’s (waaronder eentje wordt gebruikt als een ‘boodschap auto’), een Porsche Cayenne en nog wat andere wagens, moeten we ons toegeven aan een lichte vorm van jaloezie.

Bekijk hieronder de volledige housetour waar Floris van Pure Luxe, een exclusief kijkje mag nemen in het riante optrekje van zakenman Salar Azimi.

Hoewel dit prachtige kasteel bewoond is, zijn er nog genoeg optrekjes waar jij als de koning te rijk zou kunnen leven. Bewonder de luxe miljoenenvilla, gelegen in Noordwijk met indoor zwembad, bioscoop en fitness studio. Genoeg om over te dromen in ieder geval.