Queen of the South seizoen 5

In Queen of the South volgen we de Mexicaanse Teresa Mendoza. Heb je het over sterke vrouwen, dan mag dit personage zeker niet ontbreken in je lijst. In de serie wordt Teresa verliefd op een lid van een drugskartel. Wanneer ze gedwongen wordt om te vluchten voor de moordenaars van haar vriend komt ze terecht in de Verenigde Staten en besluit vanuit daar wraak te nemen.

queen of the south seizoen 5

Dat doet ze door haar eigen drugsimperium op te zetten en zo haar macht steeds meer uit te breiden. Haar wraakmissie, gevaarlijke situaties en alsmaar groeiende eigen kartel, waren goed voor veel afleveringen. Inmiddels is Queen of the South namelijk toe aan seizoen 5.

Verkort laatste seizoen voor Queen of the South 

Er komt weliswaar een seizoen 5 van Queen of the South, maar dat zal ook meteen het laatste deel van de serie zijn. Dat heeft USA Network, dat de serie uitzendt, aangekondigd. Bovendien zal seizoen 5 geen 13 afleveringen hebben (zoals seizoen 1 tot en met 4), maar slechts 10.

Vanaf 7 april begint dit slotstuk in Amerika, maar het is nog niet bekend wanneer wij in Nederland de afleveringen op Netflix kunnen verwachten. Op IMDb heeft de serie een score van een 7.9.

 

Remake van La Reina del Sur 

Fans van het genre kunnen gelukkig nog altijd terecht bij La Reina del Sur. Die serie is vrijwel identiek aan Queen of the South, al is La Reina del Sur in het Spaans opgenomen en zijn er inmiddels al 123 afleveringen van de serie verschenen (de Amerikaanse variant heeft er tot op heden ‘slechts’ 52). Ben je nog niet klaar om afscheid te nemen van Teresa Mendoza? Dan is het aanrader om na seizoen 5 van Queen of the South eens La Reina del Sur een kans te geven. Die serie komt dit jaar nog met nieuwe afleveringen. Check ook ons lijstje met andere Spaanse series die in 2021 een nieuw seizoen krijgen.