Weet ik alles over mijn partner?

Een relatie is nooit perfect en het zou knap zijn als je nooit ruzie of discussie hebt met jouw partner. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij gewoon nog niet klaar bent voor een lange relatie. Helemaal niet erg, maar het kan handig zijn om sommige dingen al te achterhalen over je partner zodat je er later niet tegenaan loopt.

Daarom hebben wij wat dingen opgesteld die je misschien nog niet wist over je partner. Check it out.

1. Woede-uitbarsting

In de beginmaanden is alles nog rooskleurig en probleem vrij. Je hoeft nergens boos om te zijn of discussie over te voeren, want je doet alleen maar leuke dingen samen. Naarmate je langer samen bent, komt er een punt dat er onenigheid ontstaat. Je kan zomaar je vriendin boos maken en nét de verkeerde snaar raken. Ze explodeert en wordt boos. Zoiets heb je nog nooit meegemaakt, maar eens moet de eerste keer zijn. Probeer vooral rustig te blijven of het even te laten. Net zoals met dronken mensen, zijn boze mensen vaak niet voor rede vatbaar.

2. De omgang met financiële zaken

Zo lang je niet samenwoont of al langer samen bent, zijn zaken zoals geld niet echt van toepassing. Je deelt immers nog vrij weinig en je hebt allebei je eigen geld op de bank staan. Naarmate je langer samen bent en steeds meer deelt, kan het wel eens een discussie opleveren. Wat nou als je partner totaal niet met geld kan omgaan?

Als je voor een lange en serieuze relatie wil gaan, is het belangrijk om hier open over te zijn en de geldzaken op tafel te leggen. Ook al zeggen ze altijd dat geld niet alles is, blijft het toch een heel belangrijk onderwerp wat meer invloed kan uitoefenen dan je denkt.

in een lange relatie

3. De maatschappelijke, politieke en religieuze gedachtes van jouw partner

In de eerste weken ben je altijd op je best en laat je niet meteen al je kanten zien. Dat betekent ook dat je jouw mening over bepaalde gevoelige zaken ook maar liever even achterwege laat. Het is echter wel belangrijk dat je weet hoe jouw partner in het leven staat voordat je een lange en serieuze relatie aangaat. Als jullie bijvoorbeeld erg uiteenlopende politieke of maatschappelijke gedachtes hebben, kan dat wel eens voor frictie zorgen. We zeggen niet dat je het meteen moet uitmaken als zij anders denkt, maar bedenk wel of jullie hier normaal over kunnen praten. Kom niet voor verrassingen te staan en kom erachter hoe jouw vriendin denkt.

4. Verantwoordelijkheden in het huis

Als je in een serieuze relatie zit, dan ga je op een gegeven moment wel nadenken over samenwonen. Logisch, maar kom er eerst even achter hoe jouw partner leeft. Is het iemand die alles overal laat liggen en een sloddervos is? Of is zij een schoonmaak freak en moet je oppassen dat je geen tik op je vingers krijgt voor het niet opruimen van je bord? Het is belangrijk dat je erachter komt wat jouw partner liever wel en wat liever niet doet. Zo kan je taken verdelen in het huis en ervoor zorgen dat er geen ruzie of discussie komt over wie wat nou moet doen.

5. Seksuele behoeftes

Het is niet alles, maar staat wel hoog op de prioriteitslijst. Als jullie niet open zijn over jullie behoeftes in bed, dan kom je er ook nooit achter wat de ander wil. Hoe langer je samen bent, hoe belangrijker het wordt dat je weet wat de ander wil, hoe vaak, wat en hoe. Elkaar leren kennen op seksueel gebied kan jouw relatie naar nieuwe hoogtes brengen.

jouw partner leren kennen