Rotterdam

Slapen bij Room Mate Bruno

De Wilhelminapier van Rotterdam doet mij altijd denken aan New York. De Erasmusbrug die de pier verbindt met het stadscentrum zou zo de brug kunnen zijn tussen Brooklyn en Manhattan.

roommate
De pier kent skyscrapers, maar ook oude pakhuizen die er waanzinnig uitzien. In één van die 19-eeuwse pakhuizen zit het nieuwe hotel Room Mate Bruno. Een zeer modern hotel met veel leuke design elementen, zoals een etage waar alles in de kleur blauw is.

room mate

Ontbijten tot het middaguur. Bij Room Mate Bruno slaap je uit in een heerlijk bed en haast je je niet naar het ontbijt, omdat niemand vroeg wil opstaan op vakantie. Check hier de beschikbaarheid. 

Fotomuseum

Naast het hotel Bruno vind je het Nederlands Fotomuseum, dit is het nationale museum voor fotografie met een indrukwekkende collectie van meer dan 5,5 miljoen beelden. Het museum laat fotografie in al haar facetten zien: documentair en experimenteel, hedendaags en historisch. Naast tentoonstellingen met grote namen uit de Nederlandse en internationale fotografiewereld toont het museum met regelmaat werk uit eigen collectie. Die vertegenwoordigt een belangrijk deel van het visuele erfgoed van Nederland.

Screen Shot 2018-10-08 at 18.56.20
– Presentatie Roy Kaaiman 

Culinair spektakel van sterrenchef Francois Guerds

In 2009 openende chef Fracois Geurds zijn restaurant FG wat in 2014 zijn tweede ster ontving. Hij is de professor onder de Nederlandse chefs met zijn eigen smaaklaboratorium, waar hij continu de uitdaging aan gaat met smaak. Dit alles komt samen in FG, een restaurant met een modern interieur dat zich bevindt in de urban hotspot Hofbogen naast het centraal station.

We zijn hier tijdens de lunch op een vrijdag. Een aantal zakenmannen zitten aan een tafel, maar je ziet ook twee vriendinnen en een stelletje zitten. Het maakt het restaurant direct toegankelijk, zeker wanneer we de bediening zien rondlopen op New Balance sneakers. Geen stijve bedoeling dus.

We worden aan het werk gezet, want er wordt een klein smaaklaboratorium aan de tafel gepresenteerd naast het brood. Een ruime keuze aan pepers die we zelf nog moeten malen en verschillende zoutsoorten, om deze vervolgens als smaakmakers toe te voegen aan de boter en olie. Ook krijgen we een toetje vooraf. Een speelkaart van witte chocolade met kaviaar. Het is een vreemde combinatie, maar waanzinnig lekker waar zout en zoet samenkomen.

Alles wat je proeft is een smaak explosie, de producten zijn zeer verfijnd en hartstikke vers. Het hoofdgerecht in het bijzonder, dit is bavette dat wordt gepresenteerd op een rib van een halve meter. Een plaatje en onwijs lekker!

LRG_DSC03277

Wil jij je date verassen of ben je een foodie, dan mag tijdens je bezoek in rotterdam dit food-walhalla niet ontbreken.

Open: Dinsdag to zaterdag
Locatie:  Katshoek 37

Kopje koffie in de waterglijbaan van het oude Tropicana

In het voormalig zwemparadijs Tropicana bevindt zich Aloha. Een stukje nostalgie en het gevoel of dat je even op vakantie bent, want zo bevindt deze hotspot zich in in de wildwaterbaan. Het is een koffiebranderij, restaurant en bar op een van de meeste bijzondere plekken. Je kan er nog steeds spelen al is het niet in het water. Er staat namelijk een een pingpong tafel en hangt er een schommel.

Screen Shot 2018-10-08 at 17.54.02

De havenstad kan niet zonder deze club

De havenstad kan niet zonder een Harbour Club, een heerlijk restaurant met een heuse vismarkt. Het restaurant bevindt zich in Het Park een prachtig stukje groen naast de Euromast en beschikt tijdens de zomerse maanden over een fantastisch terras.

Harbour club

Hier geniet van de beste sushi in Rotterdam, maar voor de vleesliefhebber wordt er ook een stukje vlees geserveerd. Je zit in heerlijke zitjes omringd door kunstwerken van de Amsterdamse kunstenaar Sewlyn Senatori.

Ook na het eten kan je lekker blijven hangen, zo draait er een DJ heerlijke lounge platen en drink jij nog een Gin Toni aan de bar. Harbour Club staat dus gegarandeerd voor een avondje uit.

Locatie: Kievitslaan 25
Open: Alle dagen

De shopspots van de stad:

Dearhunter vintage store
Vintage stores zijn vaak plekken waar je chaotisch tussen de muffe shirts een pareltje probeert te vinden. Je moet er maar zin in hebben. Bij Dearhunter doen ze wat voorwerk voor je en kom je terecht in oase van rust. Ongeveer een derde van collectie is mannen.

Dearhunter

PLEK

Toffe dingetjes voor de heb, high end Scandinavische merken en vintage interieur artikelen. Het is lekker dwalen door een grote winkel die net buiten het drukke winkelgebied ligt.

Screen Shot 2018-10-09 at 15.13.26

WOEI
Rotterdam kenmerkt zich vooral door zijn urban winkels en daarmee is WOEI de nummer één store. Opzoek naar niet je standaard sneaker, maar juist naar een exclusief exemplaar loop dan even hier binnen.

Woei

Uit je dak gaan

De stad heeft voor ieder wat wils, maar Toffler is de undergroud club van Rotterdam. Nog geen 5 minuten lopen van het centraal station bevindt zich een kelder waar het licht past om 06:00 uitgaat. Bij Toffler wordt vooral techno en house geprogrammeerd met zowel nationale als internationale helden.

Toffler