1. The Suicide Club – Rotterdam

Genieten van het mooiste uitzicht van Rotterdam, terwijl je je vingers om de lekkerste cocktails hebt geworven, dat kan bij The Suicide Club in Rotterdam. The Suicide Club is te vinden op het dak van het Groothandelsgebouw. Laat alle zintuigen prikkelen, dans tot de zon ondergaat of droom weg bij het uitzicht over de haven. Manhattan is er niets bij.

Foto via

2. VANE – Eindhoven

Dit panoramarestaurant en skybar is er dan misschien nog niet, maar vanaf september kunnen we ook in Eindhoven de wind door onze haren laten waaien op de 14e verdieping van de Groene Toren aan de Vestdijk. VANE belooft niet zomaar een rooftopbar te worden. Casimir Evens, voormalig chef de cuisine in tweesterrenrestaurant De Pastorale in België, gaat er de leiding nemen. Bovendien gaat Tess Posthumus, ’s werelds beste vrouwelijke bartender van 2015, op de skybar met dakterras de beste cocktails voor je shaken. Wij weten wel waar we in september heen gaan.

Foto via

3. WT Urban Kitchen – Utrecht

Het unieke industriële erfgoed, genaamd de Watertoren, is omgetoverd tot WT Urban Kitchen waar je op drie niveaus kunt lunchen, dineren en vergaderen. En je raadt het waarschijnlijk al, het derde niveau beschikt over een rooftopbar met prachtig uitzicht over de stad. Onderin de toren bevindt zich het nieuwe café Brutal, waar je kunt genieten van Spaanse wijnen, bieren en delicatessen. De Watertoren biedt voor ieder wat wils.

Foto via

4. The Penthouse – Den Haag

Een waanzinnig uitzicht over geheel Den Haag terwijl je van je Highest Tea, Highest Wine of Highest Champagne aan het genieten bent. The Penthouse Sky Bar is iedere dag geopend vanaf 12 uur. Door de hoogte en luxe om je heen, voel je je de koning te rijk.

Foto via

5. Nhow – Rotterdam

Op de zevende verdieping van het Nhow Hotel in Rotterdam bevindt zich de skybar met uitzicht op de Erasmusbrug en het water. Neem plaats op de minimalistische, stijlvolle witte bankjes op het terras en praat tot de zon ondergaat, onder het genot van een heerlijke cocktail, terwijl de skyline van Rotterdam als schilderij achter je ligt.

rooftopbar-nhow-nederland-manman

Met het lekkere weer in aankomst zijn onze favoriete plekken toch wel buiten te vinden. Het park, terrasjes, strandtenten en nu we weten waar deze rooftopbars zich bevinden voegen we deze ook toe aan onze favoriete spots voor deze zomer.