Affligem Blond

Het blonde bier van de Belgische brouwerij Affligem, heeft een fijne en licht moutige smaak. Het bier heeft een helder goudblonde kleur. De neus wordt verleid door de geur van bloemen en gedroogde vruchten.

Speciaalbieren lente man man

Blond

Affligem €1,80 Shop nu

IJwit

IJwit is een witbier dat wordt gebrouwen door Amsterdamse brouwerij ’t IJ. Hij is licht troebel, goud van kleur met een zachte schuimkraag. Het witbier wordt gebrouwen uit tarwemout en bevat indrukken van koriander en citroen. Dit geeft het bier een frisse smaak.

Speciaalbieren lente man man 2

IJwit

Brouwerij 't ij €2,10 Shop nu

Bondgenoot

Bondgenoot No. 20 is een stevig gehopt blond bier. Het wordt gebrouwen door Brouwerij Kompaan, een brouwerij uit Den Haag. Volgens de kompanen zelf is dit een bier wat tussen blond en IPA in zit. Echter is deze niet zo sterk als een IPA.

Speciaalbieren lente man man 3

Bondgenoot No 20

Kompaan €2,40 Shop nu

Seef

Seef is een blond bier. Het heeft een wat kruidig frisse smaak met een bittere afdronk. Seef wordt gebrouwen door onze zuiderburen en komt uit Antwerpen. De frisse smaak is wat dit bier uitermate geschikt maakt voor de lente.

Speciaalbieren lente man man 4

Bier

Seef €1,90 Shop nu

Strandgaper

Strandgaper is een heerlijk blond bier. Het bier wordt gebrouwen in de Scheldebrouwerij. Hij is troebel van kleur, dit komt doordat het gebrouwen wordt met bleke mout en kandijsuiker. Strandgaper heeft een volle smaak, zoete aroma’s en een fris bittere afdronk. Het is een vriendelijk bier met brutale trekjes.

Speciaalbieren lente man man 5

Strandgaper

Scheldebrouwerij €1,90 Shop nu

Gentse Gruut

Dit is een heerlijk fruitig witbier met een licht kruidige nasmaak. Hij heeft een zachte body die dankzij de kruiden een vol ronde smaak geeft.

Speciaal bier lente man man

Wit

Gentse Gruut €1,50 Shop nu

Achelse Kluis Blond

Het blond bier van het Belgische Achelse Kluis, heeft een goudblonde kleur met een mooie witte schuimkraag. Het bier is aan de forse kant en heeft een volle smaak. De smaak is hoppig met een lichte hint van karamel. Hij heeft een kort en frisse afdronk.

Speciaalbieren lente man man 6

Blond

Achelse Kluis €2 Shop nu

Vedett White

Vedett White is gebrouwen in de Belgische brouwerij Moortgat. Hij heeft een licht gele en heldere kleur. De smaak is fris en zoet-moutig. Verder heeft de Vedett een aangenaam zacht bittere afdronk.

speciaal bier man man

White

Vedett €1,60 Shop nu

Caracole Troublette

De Caracole Troublette is een bijzonder rijk witbier. Hij heeft intense smaken van tarwe en fris gekruide gerst. Dit bier wordt gebrouwen in een brouwketel die wordt verwarmd met houtvuur. Een van de weinige brouwers in Europa die het nog op deze manier doet.

Speciaalbieren man man

Troublette

Caracole €2 Shop nu

Isaac

Isaac is een verfrissend witbier dat wordt gebrouwen door Birra Baladin. Het bier heeft abrikozen kleur en een romige schuimkraag. De aroma’s van gist, citrus, koriander en gepelde sinaasappelen, verleiden de neus. De Isaac heeft een licht body en drinkt makkelijk weg.

speciaalbieren man man

Isaac

Birra Baladin €2,95 Shop nu

 

Ga je liever de natuur in, deze lente? Check dan dan deze draagbare biertap voor iedere gelegenheid.