Rode haren zijn uniek

Hoe je het ook wendt of keert: roodharigen zijn uniek en slechts twee procent van de wereldbevolking heeft rood haar. Maar ze blijken ook minder haar te hebben dan iemand met blond of bruin haar. Een blond persoon heeft gemiddeld zo’n 140.000 haarzakjes op hun hoofd en roodharigen slechts 90.000. Dat is een best wel groot verschil. Rood haar voelt wel dikker aan dus dat compenseert het wel weer met het lage aantal haarzakjes.

 

Roodharige mannen hebben meer kans op haaruitval

Op het moment dat de winter van start gaat, zijn roodharige mannen enorm vatbaar voor haaruitval dat veroorzaakt wordt door de kou. Er zijn nog geen harde gegevens dat roodharigen gevoeliger zijn voor kaalheid of alopecia. Maar dat het haar dunner wordt tijdens de wintermaanden is wel een feit.

Maar gelukkig kan je haaruitval op verschillende manieren verminderen. Belangrijke tip: hydrateer en masseer de hoofdhuid. Gebruik bijvoorbeeld goede haarverzorgingsproducten zonder chemicaliën en vermijd hele hoge of hele lage temperaturen zoals een föhn of een ijsbad. Dit kan namelijk jouw haar zwakker maken en dat kan leiden tot haaruitval.

Misschien heb jij rood haar en denk je: waarom heb ik dit nou weer? Rustig aan, rood haar hebben heeft ook zijn voordelen. Roodharigen worden veel minder snel grijs omdat het pigment niet verkleurt, maar vervaagt. Je zou zelfs blond of wit kunnen worden, maar de kans op grijs haar is een stuk kleiner.