WIL brengt je terug naar het Antwerpen van 1942

De film WIL is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van auteur Jeroen Olyslaegers en brengt je terug naar het bezette Antwerpen van het jaar 1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten en worden gedwongen mee te werken aan de jacht op Joodse mensen in hun stad, maar werken tegelijkertijd voor het verzet. Tussen alle hectiek is er in de verhaallijn ook ruimte voor liefde. Wil krijgt sterke gevoelens voor Yvette, de zus van Lode. Iets wat lastig is in de situatie waarin zij zich verkeren.

Bekijk de trailer van WIL in de YouTube-video hieronder:

 

De regie en cast van de Vlaamse film

De regie van de film is in handen van Tim Mielants, een Belgische filmmaker die ook het gehele derde seizoen van Peaky Blinders op zijn naam heeft staan. De cast bestaat onder anderen uit Stef Aerts, Matteo Simoni, Kevin Janssens, Jan Bijvoet en Jan Decle. Ook de Nederlandse acteur Pierre Bokma zien we shinen in deze oorlogsfilm. WIL heeft dus alle ingrediënten om het tot een succes te maken.

Reviews van critici en Netflix-kijkers

WIL wordt goed ontvangen door zowel critici als de normale kijker. Zo scoort de Vlaamse oorlogsfilm een 7.1 / 10 sterren op IMDb. Ook op Movie Meter krijgt dit drama een ruime voldoende (3.67 / 5 sterren) en ook de mensen van Gids.tv beoordelen deze film met maar liefst 4.5 / 5 sterren. Kortom, de kenners zijn meer dan tevreden over deze productie.

vlaamse oorlogsfilm

Ook de Netflix-kijkers zijn in de ban van deze Vlaamse film. Op X (voorheen Twitter) vinden we tal van lovende reacties. Wij zetten er een aantal op een rij. Check it out: