Je moet goed op je voeding letten

Je weet wat ze zeggen. Je bent wat je eet. Dit geldt blijkbaar ook voor je bos haar. Het is bewezen dat een slecht dieet kan lijden tot haaruitval. Dit komt doordat je haarzakjes genoeg eiwitten en andere voedingsstoffen nodig hebben om haarproductie te stimuleren. Het wordt dan ook aangeraden om bepaalde voedingsmiddelen binnen te krijgen. Denk aan avocado’s, kip, vis, ei en spinazie. Door het eten van dat voedsel krijg je genoeg vitamine B binnen.

Zorg ervoor dat je goed genoeg slaapt

Dat een goede nachtrust een positieve werking heeft op lichaam en geest, dat moge duidelijk zijn. Maar wie had kunnen raden dat het zelfs haaruitval tegengaat? Blijkbaar is dit dus het geval. Dit komt doordat haargroei wordt gereguleerd door de hormonen die ons lichaam produceert. Als je een goede nacht slaap hebt gehad, worden die hormonen aangevuld tot de optimale hoeveelheid. Een goede reden om extra lang uit te slapen dus.

tips tegen haaruitval MAN MAN
Foto via Instagram Erik Forsgren

Supplementen kunnen haarverlies tegen gaan

Met Minoxidil zorg je ervoor dat er weer haar op je hoofd gaat groeien. Het is een supplement dat in de Verenigde Staten is ontwikkeld. Daar is het één van de enige middelen die door de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit zijn goedgekeurd tegen haarverlies. Als je dit gebruikt zal op plekken waar sinds korte tijd geleden geen haar meer groeit weer haar tevoorschijn komen. Al moet wel gezegd worden dat het spul niet altijd even goed werkt. En als je stopt met gebruiken, komen je kale plekken weer terug.

Stop haaruitval door middel van lasertherapie

Lasers staan erom bekend dat ze dingen kunnen vernietigen. Maar blijkbaar kunnen ze ook zorgen voor herstel. Tenminste, als het om je geliefde hoofdhaar gaat. Het zorgt er niet voor dat op kale plekken op je hoofd weer haar zal groeien. Het zorgt er wel voor dat haarzakjes vitaler worden door het stimuleren van de doorbloeding. Hierdoor wordt je haaruitval in de toekomst vermindert.

tips tegen haaruitval MAN MAN
Foto via Instagram House99

Je kunt altijd nog voor een haartransplantatie gaan

De meest rigoureuze methode om je terugtrekkende haarlijn terug te krijgen naar zijn oude staat is met behulp van een haartransplantatie. Bij deze operatie wordt op plekken waar nog wel haar groeit haarzakjes weggehaald. Deze haarzakjes worden dan in de huid geplaatst waar van nature geen haar meer groeit. Na deze behandeling te hebben ondergaan zul je weer genieten van een hoofd met haar. Wat je ook krijgt is een litteken, dat is dan wel weer jammer.

Heb je niet de behoefte om een van de bovenstaande opties uit te proberen of ben je al volledig kaal? In die gevallen hoef je niet te treuren. Blijkbaar houden vrouwen wel van mannen die kaal zijn.