1. Gebruik altijd zonnebrand

Wanneer we zeggen: ‘gebruik altijd zonnebrand’, dan bedoelen we ook echt ALTIJD. Ook al zie je geen zonnestraaltje aan de lucht, het is toch belangrijk dat je je insmeert. Want ook als zie je de zon niet, betekent het niet dat je huid niet wordt blootgesteld aan het licht. Het blijkt namelijk uit onderzoek dat huidveroudering voor 80% veroorzaakt wordt door zonlicht. Sla dus die zonnebrand in en smeren maar. Dit is ook direct dé #1 tip om rimpels te voorkomen.

2. Moisturizer is jouw beste vriend om rimpels te vertragen

Heb jij een vaste skincare routine? Nee? Dan is het nu eens tijd om naar een drogisterij te lopen. Moisturizer is een vocht inbrengende crème die ervoor zorgt dat jouw huis soepel blijft. Lauren Otsuki, medeoprichter van biotech vertelt dan ook: ‘Het zou je verbazen hoeveel van de milde tot matige rimpels in je gezicht simpelweg te wijten zijn aan een gebrek aan hydratatie’.

Gebruik je op dit moment wel al twee keer per dag een moisturizer? Dan is het misschien ook handig om een hyalyronzuur toe te voegen aan je routine. Als je dit niet wil doen kan je ook een andere methode gebruiken, namelijk ‘slugging’. Hierbij breng je een extra laag plantaardige gezichtsolie over je moisturizer aan.

hoe rimpels voorkomen

3. Neem elke dag een collageensupplement

Wanneer je collageen in je lichaam verliest, ontstaan er rimpels. Daarom is het van belang om elke dag een supplement met collageen in te nemen. Je huid bestaat namelijk uit collageen. Ook is collageen een essentieel onderdeel die de structuur van de huid, botten, kraakbeen en spieren elastischer maakt en het uitrekken ervan kan voorkomen.

Nu je weet hoe jij rimpels kan voorkomen, dien jij jezelf een goede routine aan te meten. Lees hier meer tips voor een goede huidverzorging voor mannen.