Rijkste Nederlanders onder de 40 jaar

De rijkste BN’ers onder de 40 jaar hebben het net niet gered om in de top 10 te geraken. Zo is Martin Garrix blijven haken op de zestiende plek. Ook Afrojack en Hardwell hebben de top 10 niet gehaald. Misschien zal jij lang niet iedereen kennen die in dit lijstje van Quote staat, maar geld hebben ze wel. Ze hebben toch net iets meer geld tot hun beschikking dan de gemiddelde Nederlander. Dit zijn de rijkste Nederlanders onder de 40 jaar.

Rijkste personen van Nederland

10. Pieter Omvlee (geboren in 1986)

Pieter Omvlee heeft een geschat vermogen van 75 miljoen euro. Hij heeft dit geld verdient door het oprichten van een tekenprogramma voor grafisch ontwerpers dat de naam Sketch draagt. Dat heeft hem een flink vermogen opgeleverd.

9. Adriaan Mol (geboren in 1984)

Adriaan Mol heeft 5 miljoen meer tot zijn beschikking dan Pieter Omvlee. Hij heeft het betalingssysteem Mollie opgericht en sms-dienst Messagebird. Daarnaast heeft hij ook nog in andere bedrijven geïnvesteerd.

8. Robert Vis (geboren in 1984)

Robert Vis heeft samen met Adriaan Mol Messagebird opgericht. Verder probeert hij alle media-aandacht te vermijden zodat al zijn aandacht uit kan gaan naar zijn bedrijf.

 

7. Derckjan Kruit (geboren in 1983)

Derckjan Kruit is de oprichter van softwareleverancier Mendix en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Zijn vermogen wordt geschat op 90 miljoen euro.

6. Iwert Dijkema (geboren in 1985)

Iwert Dijkema heeft door zijn affiliate marketingbedrijf Advidi een vermogen van zo’n 100 miljoen euro. Op zo’n geldbedrag kan hij wel een tijdje teren.

5. Wouter Bakker (geboren in 1984)

Wouter Bakker heeft zijn centen verdiend door actief te zijn in de e-commerce. Hij koopt spullen op die in China zijn gemaakt en verkoopt deze vervolgens in Nederland. Dit heeft ertoe geleid dat hij een vermogen heeft van 115 miljoen euro.

4. Jaap Janssen (geboren in 1981)

Jaap Janssen zijn vermogen is goed voor zo’n 140 miljoen euro. Hij is mede-oprichter van het handelshuis ACT Commodities.

3. Bram Bastiaansen (geboren in 1981)

Bram Bastiaansen is de andere oprichter van Handelshuis ACT Commodities. Voor hem heeft dit gezorgd voor een vermogen van 120 miljoen euro.

2. Ali Niknam (geboren in 1981)

Ali Niknam had het hostingbedrijf TransIP in handen en heeft dit laten fuseren met het Belgische bedrijf, en concurrent Combell. Dit heeft ervoor gezorgd dat zijn vermogen nu wordt geschat op 125 miljoen euro.

 

1. Stijn Koster (geboren in 1984)

Stijn Koster is de rijkste Nederlander onder de 40 jaar. Hij is de oprichter van i3D.net. Deze laat games draaien zoals FIFA, Battlefield en Rocket League. Zijn vermogen wordt geschat op zo’n 200 miljoen euro.

Buiten Nederland zijn er nog rijkere mensen onder de 40 jaar. Het vermogen van de rijkste Nederlanders is niks vergeleken met het vermogen van de jonge John Collison.