De rijkste Hollywood-acteurs van 2021

Ben je eenmaal binnen als acteur in Hollywood, dan heb je vaak een lekker inkomen. Het is eerder de norm dan de uitzondering dat er de nodige miljoenen worden uitgegeven aan salarissen voor acteurs. Maar wat zijn nou de échte grootverdieners? Dat zijn vaak de oudere acteurs die al een lange carrière hebben opgebouwd. Dit is het overzicht van de 10 rijkste Hollywood-acteus van 2021.

10. Arnold Schwarzenegger – $400 miljoen

Arnold Schwarzenegger kennen we natuurlijk allemaal uit de nodige actiefilms. Die actierollen gaan hem altijd moeiteloos af, aangezien hij een verleden heeft als bodybuilder. Naast producent en acteur was hij ook lange tijd de gouverneur van Californië. In totaal heeft hij zo’n $400 miljoen verdiend.

9. Sylvester Stallone – $400 miljoen

Nog zo’n actieheld: Sylvester Stallone. Ook Stallone staat in de lijst van de rijkste Hollywood-acteurs van 2021. De acteur is typisch zo’n acteur die onlosmakelijk verbonden is met zijn bekendste rollen: Rocky en Rambo zijn nou eenmaal legendarisch in de filmwereld. Hij is goed voor $400 miljoen.

8. Jack Nicholson – $400 miljoen

Heb je het over de rijkste 10 Hollywood-acteurs van 2021, dan mag Jack Nicholson niet ontbreken. De acteur speelde in klassiekers zoals The Shining en One Flew Over the Cuckoo’s Nest. De 84-jarige acteur heeft zo’n $400 miljoen verdiend.

7. Amitabh Bachchan – $400 miljoen

De naam Amitabh Bachchan doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. Dat komt omdat de acteur vooral groot is in Bollywood. Toch kan het zomaar zijn dat je een film van hem voorbij hebt zien komen. Hij speelt namelijk in de spannende en populaire Netflix-film Badla. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Amitabh Bachchan (@amitabhbachchan)

6. Adam Sandler – $420 miljoen

Adam Sandler speelt vooral in komische films, al zagen we hem recent in de film Uncut Gems een serieuze rol op zich nemen. Met Jennifer Aniston speelde hij in Murder Mystery. De film was één van de populairste Netflix films. Met zulke toppers blijft Adam Sandler vast nog langer in de lijst van de rijkste Hollywood-acteurs van 2021.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Adam Sandler (@adamsandler)

5. Mel Gibson – $425 miljoen

Ook Mel Gibson heeft een plek bemachtigd in de top 10. Hij was betrokken bij films zoals Braveheart, de Mad Max-films en Apocalypse Now. Naast acteren houdt Gibson zich ook vaak bezig met het regisseren van films. Het zorgde voor een bedrag van $425 miljoen.

4. Robert De Niro – $500 miljoen

Robert De Niro kennen we allemaal. Wat ons betreft is hij één van de acteurs die nooit de mist in gaat met zijn films. Sterker nog: we schreven eerder al over de 10 films met Robert De Niro die je gezien moet hebben. Die films samen hebben de acteur zo’n $500 miljoen opgeleverd.

3. George Clooney – $500 miljoen

George Clooney schitterde natuurlijk in films zoals Gravity, The Midnight’s Sky en de Ocean’s-films. De acteur staat op de derde plek van deze lijst met $500 miljoen. Ook wat deze acteur betreft geldt dat er veel films van hem de moeite meer dan waard zijn. Benieuwd of er nog toppers zijn die jij niet hebt gezien? Check dan onze lijst van de 10 films met George Clooney die je gezien moet hebben.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door George Clooney (@iamgeorgetimclooney)

2. Tom Cruise – $570 miljoen

Tom Cruise is maar liefst $570 miljoen waard. Zo’n bedrag op je rekening klinkt bijna net zo ongelofelijk als de stunts die hij – zelf!- uitvoert in de Mission Impossible films. Op de IMDb pagina van Tom Cruise vinden we bovendien nog meerdere nieuwe projecten waar hij mee bezig is (denk aan nieuwe Mission Impossible films, maar ook een reboot van Top Gun). Dat geld blijft voorlopig dus waarschijnlijk binnenkomen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tom Cruise (@tomcruise)

1. Shah Rukh Khan – $600 miljoen

Op de eerste plaats staat Shah Rukh Khan. De naam doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen en dat kan kloppen. De acteur is namelijk vooral groot in Bollywood. Daar verdient hij genoeg om van rond te komen, te zien aan zijn eerste plaats in de lijst van de rijkste Hollywood-acteus van 2021.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Shah Rukh Khan (@iamsrk)