Sherlock wordt binnenkort van Netflix verwijderd

Het komt voor dat de licenties op bepaalde series verlopen. Het kan ook zijn dat ze de series verwijderen om plaats te maken voor andere toppers. Wat de reden ook is, helaas kunnen we binnenkort niet langer meer naar Sherlock kijken op Netflix. En dat terwijl de serie toch bekend staat als één van de beste series aller tijden. Benedict Cumberbatch en Martin Freeman spelen de hoofdrollen in de show.

Legendarisch detectiveduo duikt op nieuwe zaken

Sherlock Holmes en zijn handlanger John Watson zijn legendarische personages die natuurlijk bekend zijn geworden door de boeken van Sir Arthur Conan Doyle. In de Britse serie kruipt Benedict Cumberbatch in de rol van de detective. De verhalen van de schrijver zijn ‘vertaald’ naar de moderne tijd. De plots zijn nog wel steeds hetzelfde en maken duidelijk dat Holmes een echt genie is. Zo is hij perfect in het opvangen van subtiele hints en is hij goed in het lezen van mensen en gedrag. Dat zorgen ervoor dat hij veel zaken tot een goed einde weet te brengen, maar die zaken zijn niet zonder gevaar. Het bekendste voorbeeld daarvan is natuurlijk zijn aartsrivaal Jim Moriarty, die de detective dikwijls tegenwerkt.

Sherlock

Tot wanneer kun jij Sherlock nog zien op Netflix?

Het grote succes van de show leverde Sherlock hoge recensies op. Op IMDb krijgt de serie zelfs een 9.1 en ook wonnen de acteurs en producenten vele prijzen met de serie. Heb jij de show nog nooit gezien, dan heb je tot 14 juli de tijd om de afleveringen te bingen. De serie bestaat weliswaar uit vier seizoenen, maar heeft in totaal slechts 13 afleveringen. Perfect dus als je de komende weken wilt genieten van ingenieus speurwerk en toffe spanning. Op Netflix vind je ook nog The Irregularsgebaseerd op de Sherlock Holmes boeken en van de Peaky Blinders-producent.