The Irregulars wordt nieuwe Sherlock Holmes serie

Denken wij aan detectiveseries, dan zijn er weinig detectives die in de buurt komen van Sherlock Holmes. Samen met zijn helper Dr. Watson was de detective goed voor een ijzersterke serie én de nodige films. Je zou wellicht denken dat de franchise rondom de meester detective nu tot z’n einde was gekomen. Dat is echter niet waar. Sterker nog: Netflix lijkt er alle vertrouwen in te hebben dat het concept van schrijver Arthur Conan Doyle nog veel kijkers kan vermaken. Binnenkort staat The Irregulars namelijk op Netflix. Deze nieuwe serie geeft een bovennatuurlijke twist aan de misdaden.

The Irregulars

Straatkinderen lossen bovennatuurlijke misdaden op

In The Irregulars zijn Sherlock Holmes en Dr. Watson niet de voornaamste speurneuzen. Die eer gaat naar een groep straatkinderen die ten tijde van de detectives leven. Het leven vroeger was hard en dat is terug te zien in de levensstijl van de groep. De naam van de serie (vertaald ‘de ongeregelden’) is dan ook logisch uitgekozen. Ze worden benaderd door Dr. Watson, die hun kwaliteiten nodig heeft om hem en Sherlock te helpen bij een bepaald soort zaken. Dat zijn zaken waar bovennatuurlijke elementen bij zijn betrokken. Een blik op de trailer leert ons dat het er bij die zaken behoorlijk duister aan toe gaat.

Producent van Peaky Blinders werkt mee aan The Irregulars 

Niemand minder dan Greg Benman neemt een deel van de productie van de serie voor zijn rekening. Als het aankomt op ruige series die zich in het verleden afspelen, weet hij maar al te goed wat je moet doen voor een geweldige serie. Eerder was hij namelijk ook al betrokken bij Peaky BlindersThe Irregulars staat vanaf 2 april op Netflix. In totaal gaat het om 8 afleveringen, maar een tweede seizoen is nu al bevestigd door Netflix.