Undercover op Netflix

Afgelopen mei was het dan eindelijk zover: de release van de Nederlandse misdaadserie Undercover op Netflix. Het was de eerste ‘Nederlandse Netflix Original’ – een samenwerking tussen Netflix, Dutch Filmworks en het Belgische VRT en De Mensen.

Frank Lammers kroop in de huid van Ferry Bouman, een Eindhovense crimineel die alle touwtjes in handen heeft in het zuiden. Hoewel hij slechts een ‘simpele’ man lijkt, is hij een van de grootste xtc-producenten ter wereld. Al zijn praktijken voert hij gewoon uit vanaf de camping in Brabant, tussen alle gezinnetjes in. Hier is hij de koning van de camping, en iedereen kent hem. Zijn rustige leventje wordt echter verstoord door de twee geheim agenten Bob en Kim (gespeeld door Tom Waes en Anna Drijver), die een leven op de camping aannemen om de praktijken van Ferry te bestuderen met als doel: het opsluiten van de grote drugsbaas en de stekker uit heel het drugsnetwerk te trekken.

Undercover seizoen 2

Undercover seizoen 2 speelt zich een jaar na het eind van seizoen 1 af. Bob werkt nog altijd als rechercheur en Kim heeft een nieuwe baan aan de haak geslagen bij een mensenrechtenorganisatie. Ditmaal zal het verhaal niet draaien om de drugswereld, maar om de illegale wapenhandel van België naar Syrië. Bob staat dus voor een geheel nieuwe opgave, eentje die nog zwaarder lijkt dan zijn vorige. Ondertussen zit Ferry achter slot en grendel, en zal hij er alles aan doen om de identiteiten van de geheim agenten te achterhalen. Een grote klopjacht op de twee agenten lijkt een feit.

Rico Verhoeven als Bodyguard in Undercover seizoen 2

Nu is er dus nog een detail gelekt over Undercover seizoen 2: Rico Verhoeven zal een rol spelen in de hitserie. Het bewijs: een tweet van Netflix Nederland waarop Rico en Frank een heerlijk ouderwetse staredown uitvoeren:

Hij zal aan de slag gaan als bodyguard van Ferry Bouman. Frank Lammers hoeft zich dan ook zeker niet onveilig te voelen met zo’n beer van een vent naast zich. In hoeveel afleveringen Rico Verhoeven te zien zal zijn is echter nog onbekend.

De exacte release datum van Undercover seizoen 2 is ook nog altijd een groot vraagteken. Hoogstwaarschijnlijk zal het nieuwe seizoen in 2020 op Netflix te zien zijn.