Het wagenpark van Rico Verhoeven begint hemelse proporties aan te nemen. De sympathieke gigant reed voorheen door het land in een Range Rover, een  Porsche Panamera Sport Turismo en daar voegde hij niet eens zo heel lang geleden een dikke McLaren aan toe. Daarnaast is hij ook fan van motoren en heeft hij ook een Suzuki tot zijn beschikking. Sinds kort heeft heeft een nieuw lid aan de familie welkom geheten. Een Ducati Diavel 126o S uit 2020.

De Ducati Diavel 126o S van Rico Verhoeven

En die is lang niet mis. Zijn kersverse tweewieler staat garant voor 159 pk en brengt een 129 Nm koppel met zich mee. De Diavel 1260 S biedt dezelfde indrukwekkende belevenissen als de nieuwe Diavel 1260 met een aantal extra’s. Rondom wordt het vering- en dempingwerk verzorgt door de Ôhlins vering en zijn er nog krachtiger remklauwen opgezet. Het comfort en gemak gaan nog stap verder dankzij de standaard aanwezige Quick Shifter en de volledige LED verlichting. De S komt in een rode kleur, afgewerkt met witte graphics en zwarte accenten.

View this post on Instagram

New toy 💨🏍

A post shared by Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) on

De zijdelings geplaatste radiateurs geven extra body aan zijn brede schouders, die vervolgens naar beneden toe slank toelopen. De enorme 240-achterband sluit daar ijzersterk bij aan. De breedte van het rubber geeft zo’n krachtig beeld van vermogen en stijl dat bedoeld was voor dit S-exemplaar. Het prijskaartje wordt geschat op zo’n €27.000 euro – ongeveer €3.000 meer dan de ‘gewone’ uitvoering. De maximale snelheid ligt op 270 km/u. Kijk ‘m er eens blij mee zijn.

De nieuwe motor van Rico Verhoeven wordt geroemd voor zijn dominante en stoere looks – net als de Nederlandse kickbokser zelf. Het motto van deze krachtpatser luidt dan ook ‘It’s good to be bad.’  Wat dit voor zijn Suzuki inhoudt is nog niet duidelijk, maar hij heeft in ieder geval keuze genoeg mocht hij een afspraak hebben aan de andere kant van het land.