Een tijdelijk effect op het formaat van je jongeheer

Wanneer mannen veel sporten kan het zomaar zijn dat de penis en testikels tijdelijk een stukje kleiner worden. Dit alles heeft te maken met de bloedsomloop in je lichaam. Als je erover nadenkt is het eigenlijk best logisch. Wanneer je namelijk intensief aan het trainen bent stroomt het merendeel van je bloed naar je spieren en gewrichten. Hierdoor neemt de bloedstroom naar de penis en scrotum af, aldus Dr. Richard Honaker, arts en medisch hoofd bij Your Doctors Online. Het is echter niets om je zorgen over te maken en er valt ook niets tegen te doen, die kleinere penis zal uiteindelijk wel in top vorm terugkeren.

Penislengte MAN MAN

Laat het je gezondheid niet beïnvloeden door de kleinere penis

Nu er een logische verklaring voor de kleinere penis door het sporten is gegeven, betekent dit niet je moet stoppen met sporten. Wanneer je niet aan lichaamsbeweging doet heeft het namelijk ook gevolgen voor je jongeheer. Dr. Jamin Brahmbhatt, uroloog en professor bij de University of Central Florida College of Medicine, legt uit wat voor invloed dit kan hebben op je penis. Wanneer een man namelijk niet aan sport doet, kan het zomaar zijn dat er een vetbult ontstaat die over de penis ‘valt’. Dit kan echter jaren van hard werken vergen om hier vanaf te komen. In tegenstelling tot het tijdelijke effect op je penis van regelmatig sporten. Zoals Dr. Brahmbhatt zegt: “Voor ongeveer elke 5 kilo die je verliest kun je weer 2,5 centimeter zien van je penis.”

Hoe fitter, hoe beter

Het kan zijn dat je regelmatig tot veel sport maar niks merkt aan je jongeheer. Dit kan kloppen. Het is namelijk zo dat hoe fitter een man is, hoe beter en efficiënter het bloed door het lichaam stroomt. Is het toch zo dat je penis krimpt tijdens het sporten? Dan kan het zomaar een teken zijn dat je vaker naar de sportschool moet gaan. Je kunt het echter ook als iets positiefs zien. Wat je verliest aan tijdelijke grote van je jongeheer, win je weer aan conditie en een betere cardiovasculaire gezondheid. Want je weet hoe sterker je hart, hoe sterker de erectie. En met deze tips hou je het sowieso langer vol in bed.