Rico Verhoeven krijgt een nieuwe Ducati-motor cadeau voor zijn verjaardag

Rico Verhoeven heeft eigenlijk geen introductie nodig. We kunnen namelijk geen genoeg krijgen van de stoere, maar ook zachtaardige kickbokser. De zwaargewicht wereldkampioen kickboksen van GLORY heeft de uitstraling van een vriendelijke reus. Welgeteld één waar je geen ruzie mee wilt krijgen. Ondanks zijn zachtaardige uitstraling is zijn lifestyle net zo stoer als zijn lievelingssport. En waar Rico zelf geen genoeg van krijgt naast een eindbaas zijn: de adrenalinekick opzoeken buiten de ring. 

 

“Vandaag kwam er een pre-verjaardagscadeautje binnen. Door de jaren heen heb ik een geweldige samenwerking gehad met Ducati maar dit jaar kwam als een verrassing, bedankt jongens!”, klinkt de Instagram-post van Rico Verhoeven op vrijdagochtend. Een zwart-gele Ducati Diavel 1260 motor uit 2022 siert in het kader van de video, waarin Verhoeven met het cadeau verrast wordt.

Precies zoals je van het Italiaanse merk kunt verwachten: De Ducati Diavel 1260 is een waar stukje vakmanschap wat rauwe kracht en techniek betreft. Met een vanaf-prijs van 25,490.00 euro, aldus de site van de maker, tik je de nieuwprijs van een schappelijke auto af. Maar voor dat geld heb je ook wat: een 1,262 cc motorblok, met een stevige 162 pk bij een piekvermogen van 119 kW en 9,500 RPM. Voor een motor die op zichzelf 223 kilo weegt – nou, voor elke twee kilo zo ongeveer één paardenkracht – dat trekt heel rap op zogezegd. 

De King of Kickboxing is verzot op snelle vierwielers én tweewielers

Het is dus niet de eerste Ducati van de man met bijna 2 miljoen volgers op Instagram. Rico Verhoeven bezit ook een Ducati Diavel 1260 S uit 2020. Evenals een zwarte Suzuki GSX-R1000R. Ook dit is zachts gezegd een sportief model: de viercilindermotor pompt een imposante 202pk eruit en kost 19,999.00 euro bij de dealer. Hieronder nog wat foto’s van zijn ‘oudere’ Diavel:

Rico Verhoeven hoeft zich niet te vervelen de komende lente en zomer. Ook niet nu hij de trotse bezitter is van een toffe McLaren-cabrio. Ook hier betreft het een cadeau – of ja, een lucratieve ruilactie van zijn dealer.