Rico Verhoeven verrast met upgrade-auto: een McLaren-cabrio

De matgroene look van zijn auto was blijkbaar niet de kleur die Rico Verhoeven voelde, nu de zonnestralen eindelijk doorbreken. Tijd voor een nieuwe wrap, dacht de 32-jarige zwaargewichtkampioen van Glory. Dus rap met die McLaren-bak naar de vaste garage. Of toch niet. Wat de verraste Rico terugkrijgt is een ware upgrade. De McLaren 720S Coupe is vervangen door een McLaren 720S Spider!

 

De verschillende tussen beide McLaren-bolides, die zijn niet heel groot. De McLaren 720S Spider is echter een cabrio – wel zo lekker voor de zomer dus. Uit recensies waarin de auto’s vergeleken worden, komt daarnaast naar voren dat de nieuwe cabrio van Rico Verhoeven iets fijner rijdt. Dat komt vanwege een iets minder stugge vering, wat zitcomfort maar ook de stabiliteit bevordert.

Nieuwe auto Rico Verhoeven toch meer dan nagenoeg zelfde model McLaren 720S

Rico kan rekenen op nagenoeg dezelfde motorprestaties wat betreft de verschillen tussen deze McLaren-modellen: Een 711pk 4.0 liter V8-motor is goed voor 0 naar 100 km/u in 2.8 seconden. Ook de dubbele turbo blaast het vermogen verder op bij de McLaren 720S Spider. En tenslotte de topsnelheid, daar wordt ook niets ingeleverd: 340 kilometer per uur.

De McLaren 720S Spider – Novitec-tuning uitvoering

Tot slot, terzijde van de minieme verschillen tussen deze McLaren 720S-modellen: de nieuwe bolide van Rico beschikt ook over extra tuning van Novitec. In principe stijgt daarmee het maximale vermogen naar 806pk, neemt de topsnelheid toe tot 346 km/u en ga je binnen 2.7 seconden naar de 100 km/u. Het pakket bestaat onder meer uit nieuwe chips die de motor beter managen, evenals vervangende onderdelen voor uitlaat- en de turbo’s. En een heleboel meer, waardoor deze McLaren echt een opperbeest wordt van de openbare weg.